Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smördeg, rabarber och vit choklad i en underbar kombination.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g färsk smördeg
  • 250 g rabarberstjälkar, gärna grov
  • 1 dl florsocker
  • 50 g fryst vit choklad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla aningen tunnare. Skala rabarbern. Skär den i 10 cm långa bitar, antingen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel.
  2. Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarbern.
  3. Ta den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord. Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.
  4. Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 min.

Till servering

  1. Riv rikligt med choklad över flarnet och servera med vaniljglass.

Tips

Ta lite grövre rabarberstjälkar så går det lättare att skära dem tunna. Om man fryser den vita chokladen är den superenkel att riva.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tom

2013-06-22

Näe inget vidare

http://wila.nu/2013/may/rabarber-x-3.html

2013-05-27

Den här desserten var fräsch och god!

Liknande recept

Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chokladkaka med apelsin

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Oreo cheesecake

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Rabarberflarn med frysriven vit choklad
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 250 g färsk smördeg
  • 250 g rabarberstjälkar, gärna grov
  • 1 dl florsocker
  • 50 g fryst vit choklad
  • Till servering:
  • vaniljglass

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smördeg, rabarber och vit choklad i en underbar kombination.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla aningen tunnare. Skala rabarbern. Skär den i 10 cm långa bitar, antingen tunt med kniv eller hyvla med osthyvel.
  2. Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarbern.
  3. Ta den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord. Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.
  4. Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 min.

Till servering

  1. Riv rikligt med choklad över flarnet och servera med vaniljglass.

Tips

Ta lite grövre rabarberstjälkar så går det lättare att skära dem tunna. Om man fryser den vita chokladen är den superenkel att riva.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tom

2013-06-22

Näe inget vidare

http://wila.nu/2013/may/rabarber-x-3.html

2013-05-27

Den här desserten var fräsch och god!

Liknande recept

Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chokladkaka med apelsin

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Oreo cheesecake

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)