Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Sesamknäck – ny favvo! Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 300 g rabarber
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Sesamknäck
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
  2. Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
  3. Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.

Tips

Veganer kan byta ut färskostyoghurt mot havreyoghurt eller chiapudding.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2020-08-11

Alla proportioner verkar tokiga. Lite sirap i 600g rabarber!? Och hur kan sirap och smör stelna i rumstemperatur?

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g rabarber
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Sesamknäck
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Sesamknäck – ny favvo! Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Koka upp rabarber, sirap, vatten och ingefära. Låt småputtra ett par minuter, tills rabarbern mjuknat något och vätskan kokat ihop till en rabarbersirap.
  2. Häll i fyra glas och ställ att svalna i kylen. Smält smör och sirap i en stekpanna på medelvärme. Häll i fröna och rör om tills allt fått fin färg.
  3. Häll upp på ett bakplåtspapper att svalna. Bryt i mindre bitar. Blanda mascarpone och yoghurt och lägg ovanpå rabarbern. Toppa med sesamknäcken vid servering.

Tips

Veganer kan byta ut färskostyoghurt mot havreyoghurt eller chiapudding.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2020-08-11

Alla proportioner verkar tokiga. Lite sirap i 600g rabarber!? Och hur kan sirap och smör stelna i rumstemperatur?