Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Rabarberbullar med vaniljkräm. Recept på goda och somriga små bullar som passar till fikat i bersån.

Tillagningstid: 50 minuter + 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bulldeg:
  • 250 g smör
  • 5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 6 äggulor
  • 6 msk rörsocker
  • 1 kg vetemjöl
  • Rabarberkompott:
  • 200 g rabarber i bitar
  • 2 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
  • Vaniljkräm:
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull ochhäll i mjölken. Värm till 37 grader,fingervarmt. Lös upp jästen medden varma vätskan i en bunkeeller köksmaskin. Tillsätt ägggulorna,sedan socker och mjöl.
    Arbeta degen ordentligt tillsden blir blank och smidig.Jäs under bakduk i rumstemperaturcirka 1 timme.
  2. Lägg under tiden rabarberni en kastrull tillsammans medsockret och citronsaften. Kokaupp under omrörning och sjudtill en fast kompott. Låt svalna.
  3. Rulla degen till två längderoch dela varje längd i 12 likastora bitar. Rulla till släta bullaroch lägg dem på en plåt medbakplåtspapper. Låt bullarnajäsa cirka 1 timme.
  4. Rör vaniljsocker, socker,vetemjöl och smör till en kräm.Blanda med rabarberkompottenoch häll blandningen i en sprits.
  5. Gör ett stort, djupt hål ibullarna och fyll med rabarber ochvaniljblandningen. Penslabullarna med uppvispat ägg ochgrädda cirka 12 minuter tillsbullarna fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-05-26

Jättegoda! Jag använde en liten kopp att göra hålet med.

Lolo

2015-05-25

Kan man använda vanligt strösocker

Johanna

2013-06-25

Mycket goda och läckra bakverk!

Lena Alteg

2013-05-24

Helt underbart smidig deg man njuter av att få hantera den och forma den till goda bullar, fyllningen är så läcker och mumsig,låter lite kompliserat och tidskrävande men väl värt det.

RH

2012-08-09

Blev bjuden på dessa bullar, underbara! Nu ska jag baka dem själv!

Mia Mutembei

2012-08-06

Vilken härlig deg! Det var en fröjd att baka ut den. Ska bli spännande att se resultatet.

Liknande recept

Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Melondrink på gurka och citrongräs

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Päronkaka med kolasås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Rabarber- och vaniljfyllda bullar
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Bulldeg:
  • 250 g smör
  • 5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 6 äggulor
  • 6 msk rörsocker
  • 1 kg vetemjöl
  • Rabarberkompott:
  • 200 g rabarber i bitar
  • 2 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
  • Vaniljkräm:
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg till pensling

Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Rabarberbullar med vaniljkräm. Recept på goda och somriga små bullar som passar till fikat i bersån.

Tillagningstid: 50 minuter + 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull ochhäll i mjölken. Värm till 37 grader,fingervarmt. Lös upp jästen medden varma vätskan i en bunkeeller köksmaskin. Tillsätt ägggulorna,sedan socker och mjöl.
    Arbeta degen ordentligt tillsden blir blank och smidig.Jäs under bakduk i rumstemperaturcirka 1 timme.
  2. Lägg under tiden rabarberni en kastrull tillsammans medsockret och citronsaften. Kokaupp under omrörning och sjudtill en fast kompott. Låt svalna.
  3. Rulla degen till två längderoch dela varje längd i 12 likastora bitar. Rulla till släta bullaroch lägg dem på en plåt medbakplåtspapper. Låt bullarnajäsa cirka 1 timme.
  4. Rör vaniljsocker, socker,vetemjöl och smör till en kräm.Blanda med rabarberkompottenoch häll blandningen i en sprits.
  5. Gör ett stort, djupt hål ibullarna och fyll med rabarber ochvaniljblandningen. Penslabullarna med uppvispat ägg ochgrädda cirka 12 minuter tillsbullarna fått fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-05-26

Jättegoda! Jag använde en liten kopp att göra hålet med.

Lolo

2015-05-25

Kan man använda vanligt strösocker

Johanna

2013-06-25

Mycket goda och läckra bakverk!

Lena Alteg

2013-05-24

Helt underbart smidig deg man njuter av att få hantera den och forma den till goda bullar, fyllningen är så läcker och mumsig,låter lite kompliserat och tidskrävande men väl värt det.

RH

2012-08-09

Blev bjuden på dessa bullar, underbara! Nu ska jag baka dem själv!

Mia Mutembei

2012-08-06

Vilken härlig deg! Det var en fröjd att baka ut den. Ska bli spännande att se resultatet.

Liknande recept

Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Melondrink på gurka och citrongräs

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Päronkaka med kolasås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)