Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Rabarberbullar med vaniljfyllning som passar perfekt till sommarfikat. Enkelt recept på goda små bullar med underbar fyllning!

Tillagningstid: 50 minuter + 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
24 stycken
  • Bulldeg:
  • 250 g smör
  • 5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 6 äggulor
  • 6 msk rörsocker
  • 1 kg vetemjöl
  • Rabarberkompott:
  • 200 g rabarber i bitar
  • 2 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
  • Vaniljkräm:
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader, fingervarmt. Lös upp jästen med den varma vätskan i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt äggulorna, socker och mjöl. Arbeta degen ordentligt tills den blir blank och smidig. Jäs under bakduk i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Lägg under tiden rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret och citronsaften. Koka upp under omrörning och sjud till en fast kompott. Låt svalna.
  3. Rulla degen till två längder och dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk cirka 1 timme.
  4. Rör vaniljsocker, socker, vetemjöl och smör till en kräm. Blanda med rabarberkompotten och häll blandningen i en sprits.
  5. Gör ett stort, djupt hål i bullarna och fyll med rabarber- och vaniljkrämen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda cirka 12 minuter, tills bullarna fått fin färg.

Tips

Det går också bra att nypa ihop bullarna efter att man fyllt dem, så får man en slät rabarbermunk. Lägg dem med skarven nedåt på plåten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-23

Visst är de goda? Det går bra att använda vanligt socker också, ta det ni har hemma :)

Ellie

2022-05-23

Väldigt goda och lätta att göra! Jag använde ett shotglas att göra hålet med, men rekommenderar att använda något större, då degkanten blev så stor och det tar någon tugga innan man kommer till fyllningen. Tog även farinsocker istället för rörsocker och det gick bra!

Anna

2015-05-26

Jättegoda! Jag använde en liten kopp att göra hålet med.

Lolo

2015-05-25

Kan man använda vanligt strösocker

Johanna

2013-06-25

Mycket goda och läckra bakverk!

Lena Alteg

2013-05-24

Helt underbart smidig deg man njuter av att få hantera den och forma den till goda bullar, fyllningen är så läcker och mumsig,låter lite kompliserat och tidskrävande men väl värt det.

RH

2012-08-09

Blev bjuden på dessa bullar, underbara! Nu ska jag baka dem själv!

Mia Mutembei

2012-08-06

Vilken härlig deg! Det var en fröjd att baka ut den. Ska bli spännande att se resultatet.

Rabarber- och vaniljfyllda bullar
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Bulldeg:
  • 250 g smör
  • 5 dl gammaldags mjölk, 4% eller standardmjölk
  • 25 g jäst
  • 6 äggulor
  • 6 msk rörsocker
  • 1 kg vetemjöl
  • Rabarberkompott:
  • 200 g rabarber i bitar
  • 2 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
  • Vaniljkräm:
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg till pensling

Rabarber- och vaniljfyllda bullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Rabarberbullar med vaniljfyllning som passar perfekt till sommarfikat. Enkelt recept på goda små bullar med underbar fyllning!

Tillagningstid: 50 minuter + 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
24 stycken

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37 grader, fingervarmt. Lös upp jästen med den varma vätskan i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt äggulorna, socker och mjöl. Arbeta degen ordentligt tills den blir blank och smidig. Jäs under bakduk i rumstemperatur cirka 1 timme.
  2. Lägg under tiden rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret och citronsaften. Koka upp under omrörning och sjud till en fast kompott. Låt svalna.
  3. Rulla degen till två längder och dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla till släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk cirka 1 timme.
  4. Rör vaniljsocker, socker, vetemjöl och smör till en kräm. Blanda med rabarberkompotten och häll blandningen i en sprits.
  5. Gör ett stort, djupt hål i bullarna och fyll med rabarber- och vaniljkrämen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda cirka 12 minuter, tills bullarna fått fin färg.

Tips

Det går också bra att nypa ihop bullarna efter att man fyllt dem, så får man en slät rabarbermunk. Lägg dem med skarven nedåt på plåten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-23

Visst är de goda? Det går bra att använda vanligt socker också, ta det ni har hemma :)

Ellie

2022-05-23

Väldigt goda och lätta att göra! Jag använde ett shotglas att göra hålet med, men rekommenderar att använda något större, då degkanten blev så stor och det tar någon tugga innan man kommer till fyllningen. Tog även farinsocker istället för rörsocker och det gick bra!

Anna

2015-05-26

Jättegoda! Jag använde en liten kopp att göra hålet med.

Lolo

2015-05-25

Kan man använda vanligt strösocker

Johanna

2013-06-25

Mycket goda och läckra bakverk!

Lena Alteg

2013-05-24

Helt underbart smidig deg man njuter av att få hantera den och forma den till goda bullar, fyllningen är så läcker och mumsig,låter lite kompliserat och tidskrävande men väl värt det.

RH

2012-08-09

Blev bjuden på dessa bullar, underbara! Nu ska jag baka dem själv!

Mia Mutembei

2012-08-06

Vilken härlig deg! Det var en fröjd att baka ut den. Ska bli spännande att se resultatet.