Quesadillas med avokadoröra och tomatsalsa
  • Tid 40 min

Quesadillas med avokadoröra och tomatsalsa

3.38 (13 betyg)

Fyll tortillan med riven stark ost och paprika. Med avocadoröra och tomatsalsa blir det ett äkta mexikansk mellanmål.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 8 tortillabröd
Fyllning:
  • 5 dl fint riven, stark ost
  • 1 tärnad röd paprika
  • 2 urkärnade, finhackade gröna chilifrukter
  • 0.5 fint skuren purjolök
  • 1 hackad koriander
Avokadoröra:
  • 2 mogna, delade, urkärnade, urgröpta avokado,
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk majsolja
Tomatsalsa:
  • 4 tomater, skurna i små bitar
  • 1 hackad röd lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 2 krm salt
  • 2 krm socker
  • 2 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med rörorna. Mosa avokadon med en gaffel och blanda med salt, peppar och olja.

  2. 2

    Lägg alla ingredienser till salsan i en matberedare och kör snabbt ihop blandningen

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till fyllningen och fördela den på hälften av tortillabröden. Lägg resten av bröden ovanpå och tryck till ordentligt.

  4. 4

    Hetta upp en teflonstekpanna och stek ett dubbelbröd åt gången utan fett cirka 2 minuter per sida. Håll dem varma.

  5. 5

    Dela dem i bitar och servera med avocadoröra och salsa.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar