Quesadillas med avokadoröra och tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Fyll tortillan med riven stark ost och paprika. Med avocadoröra och tomatsalsa blir det ett äkta mexikansk mellanmål.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 8 tortillabröd
  • Fyllning:
  • 5 dl fint riven, stark ost
  • 1 tärnad röd paprika
  • 2 urkärnade, finhackade gröna chilifrukter
  • 0.5 fint skuren purjolök
  • 1 hackad koriander
  • Avokadoröra:
  • 2 mogna, delade, urkärnade, urgröpta avokado,
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk majsolja
  • 2 krm salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater, skurna i små bitar
  • 1 hackad röd lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 2 krm socker
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Börja med rörorna. Mosa avokadon med en gaffel och blanda med salt, peppar och olja.
  2. Lägg alla ingredienser till salsan i en matberedare och kör snabbt ihop blandningen
  3. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fördela den på hälften av tortillabröden. Lägg resten av bröden ovanpå och tryck till ordentligt.
  4. Hetta upp en teflonstekpanna och stek ett dubbelbröd åt gången utan fett cirka 2 minuter per sida. Håll dem varma.
  5. Dela dem i bitar och servera med avocadoröra och salsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

(49)

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

(8)

Barnens bästa calzone

(33)

Grillade grönsaker med risoni

(3)

Dagobertare extra allt

(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 8 tortillabröd
  • Fyllning:
  • 5 dl fint riven, stark ost
  • 1 tärnad röd paprika
  • 2 urkärnade, finhackade gröna chilifrukter
  • 0.5 fint skuren purjolök
  • 1 hackad koriander
  • Avokadoröra:
  • 2 mogna, delade, urkärnade, urgröpta avokado,
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk majsolja
  • 2 krm salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 tomater, skurna i små bitar
  • 1 hackad röd lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 2 krm socker
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Quesadillas med avokadoröra och tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Fyll tortillan med riven stark ost och paprika. Med avocadoröra och tomatsalsa blir det ett äkta mexikansk mellanmål.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med rörorna. Mosa avokadon med en gaffel och blanda med salt, peppar och olja.
  2. Lägg alla ingredienser till salsan i en matberedare och kör snabbt ihop blandningen
  3. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fördela den på hälften av tortillabröden. Lägg resten av bröden ovanpå och tryck till ordentligt.
  4. Hetta upp en teflonstekpanna och stek ett dubbelbröd åt gången utan fett cirka 2 minuter per sida. Håll dem varma.
  5. Dela dem i bitar och servera med avocadoröra och salsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

(49)

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

(8)

Barnens bästa calzone

(33)

Grillade grönsaker med risoni

(3)

Dagobertare extra allt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies