Pumpakaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.1 (21 betyg)

Underbart tung kaka som är ljuvlig till eftermiddagsfikat.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 3 dl rörsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4.5 dl grovriven butternutpumpa
  • 1.5 dl neutral olja
  • Topping:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g cream cheese
  • pumpakärnor, torrostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggvispet. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kallna.

Topping:

  1. Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor.

Tips

Skala pumpan med en vass kniv och riv på grova sidan av rivjärnet!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-02-15

Det går utmärkt att göra med halloweenpumpa, supergod!

Aida

2018-11-04

Det går att byta vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Super gott!

Arja

2016-10-31

Snarare en fråga: önskar att man kunde använda nåt glutenfritt mjöl, går det?

Maren

2015-12-09

Jättegod och enkelt att baka!

Mj

2015-10-29

Går det att använda "vanlig halloweenpumpa"?

Marie

2015-10-25

Supersmarrig!!!

Liknande recept

Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(21)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 ägg
  • 3 dl rörsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 0.5 msk malen kardemumma
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4.5 dl grovriven butternutpumpa
  • 1.5 dl neutral olja
  • Topping:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g cream cheese
  • pumpakärnor, torrostade

Pumpakaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.1 (21 betyg)

Underbart tung kaka som är ljuvlig till eftermiddagsfikat.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggvispet. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kallna.

Topping:

  1. Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor.

Tips

Skala pumpan med en vass kniv och riv på grova sidan av rivjärnet!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-02-15

Det går utmärkt att göra med halloweenpumpa, supergod!

Aida

2018-11-04

Det går att byta vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Super gott!

Arja

2016-10-31

Snarare en fråga: önskar att man kunde använda nåt glutenfritt mjöl, går det?

Maren

2015-12-09

Jättegod och enkelt att baka!

Mj

2015-10-29

Går det att använda "vanlig halloweenpumpa"?

Marie

2015-10-25

Supersmarrig!!!

Liknande recept

Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(21)