
Primörpaj
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
- Pajskal:
- 3.75 dl vetemjöl
- 100 kallt smör
- 1 msk olja
- 1 ägg, endast gulan
- 5 hackade inlagda soltorkade tomater i olja
- 1 msk tomatpuré
- 1.5 msk kallt vatten
- Fyllning:
- 1 msk smör
- 2 strimlade salladslökar
- 250 g strimlad grön sparris, spara knopparna
- 500 g skivad kokt färskpotatis
- 2 ägg
- 250 g Kesella gourmet
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk riven pepparrot
- 1 krm salt, efter smak
Gör så här
- Blanda mjöl, smör, olja, äggula, tomater och tomatpuré i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt lite vatten i taget och kör till en fast deg. Tryck ut degen i botten av formen och upp på kanten. Ställ formen kallt.
- Hetta upp smör i en stekpanna och fräs salladslök och sparrisstrimlor ca 2 minuter. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av pajen, och lök- och sparrisfräset ovanpå. Fyll på med resten av potatisen och sparrisknopparna.
- Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och pepparrot. Häll smeten över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna.
- Skär pajen i portionsbitar till grillfesten. Värm dem eventuellt i ugnen i 175º 15-20 minuter.
Servering
Gärna till en matig krispig grönsallad.
Primörpaj
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Gör så här
- Blanda mjöl, smör, olja, äggula, tomater och tomatpuré i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt lite vatten i taget och kör till en fast deg. Tryck ut degen i botten av formen och upp på kanten. Ställ formen kallt.
- Hetta upp smör i en stekpanna och fräs salladslök och sparrisstrimlor ca 2 minuter. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av pajen, och lök- och sparrisfräset ovanpå. Fyll på med resten av potatisen och sparrisknopparna.
- Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och pepparrot. Häll smeten över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna.
- Skär pajen i portionsbitar till grillfesten. Värm dem eventuellt i ugnen i 175º 15-20 minuter.
Servering
Gärna till en matig krispig grönsallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!