Primörpaj

Primörpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
  • Pajskal:
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 100 kallt smör
  • 1 msk olja
  • 1 ägg, endast gulan
  • 5 hackade inlagda soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 2 strimlade salladslökar
  • 250 g strimlad grön sparris, spara knopparna
  • 500 g skivad kokt färskpotatis
  • 2 ägg
  • 250 g Kesella gourmet
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smör, olja, äggula, tomater och tomatpuré i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt lite vatten i taget och kör till en fast deg. Tryck ut degen i botten av formen och upp på kanten. Ställ formen kallt.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs salladslök och sparrisstrimlor ca 2 minuter. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av pajen, och lök- och sparrisfräset ovanpå. Fyll på med resten av potatisen och sparrisknopparna.
  3. Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och pepparrot. Häll smeten över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna.
  4. Skär pajen i portionsbitar till grillfesten. Värm dem eventuellt i ugnen i 175º 15-20 minuter.

Servering

Gärna till en matig krispig grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Primörpaj
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Pajskal:
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 100 kallt smör
  • 1 msk olja
  • 1 ägg, endast gulan
  • 5 hackade inlagda soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 2 strimlade salladslökar
  • 250 g strimlad grön sparris, spara knopparna
  • 500 g skivad kokt färskpotatis
  • 2 ägg
  • 250 g Kesella gourmet
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt, efter smak

Primörpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smör, olja, äggula, tomater och tomatpuré i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt lite vatten i taget och kör till en fast deg. Tryck ut degen i botten av formen och upp på kanten. Ställ formen kallt.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs salladslök och sparrisstrimlor ca 2 minuter. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av pajen, och lök- och sparrisfräset ovanpå. Fyll på med resten av potatisen och sparrisknopparna.
  3. Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och pepparrot. Häll smeten över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna.
  4. Skär pajen i portionsbitar till grillfesten. Värm dem eventuellt i ugnen i 175º 15-20 minuter.

Servering

Gärna till en matig krispig grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!