Potatistortilla med chèvrekräm

Potatistortilla med chèvrekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ren och frisk smak från getosten framhäver den mjuka ugnsbakade potatisomeletten.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm svartpeppar
  • 750 g potatis, gärna färsk
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • Chèvrekräm:
  • 100 g chèvre
  • 1 dl Kesella
  • 3 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, vitlök, salt och peppar. Tillsätt potatis, lök och ost och blanda om väl.
  2. Häll blandningen i en smord rund ugnsform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Platta till ytan lite.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 40-50 minuter. Täck ev. med folie mot slutet.
  4. Blanda chèvre, kesella och gräslök till en slät smet.
  5. Lyft tortillan ur formen och skär den i tårtbitar.

Servering

Servera den varm eller kall med chèvrekräm, sallad och bröd.<br> Tortillan kan också serveras till stekta kycklinglår eller fläskfiléskivor, den räcker då till fler.

Tips

Getosten bestämmer förstås mycket av karaktären hos den här maten, med sin rena och mycket friska smak. Den traditionellt mest ansedda druvsorten till chèvre är utan tvekan sauvignon blanc, och vi gör inte några avsteg från den konventionen i det här fall

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Potatistortilla med chèvrekräm
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm svartpeppar
  • 750 g potatis, gärna färsk
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • Chèvrekräm:
  • 100 g chèvre
  • 1 dl Kesella
  • 3 msk klippt gräslök

Potatistortilla med chèvrekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ren och frisk smak från getosten framhäver den mjuka ugnsbakade potatisomeletten.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, vitlök, salt och peppar. Tillsätt potatis, lök och ost och blanda om väl.
  2. Häll blandningen i en smord rund ugnsform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Platta till ytan lite.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 40-50 minuter. Täck ev. med folie mot slutet.
  4. Blanda chèvre, kesella och gräslök till en slät smet.
  5. Lyft tortillan ur formen och skär den i tårtbitar.

Servering

Servera den varm eller kall med chèvrekräm, sallad och bröd.<br> Tortillan kan också serveras till stekta kycklinglår eller fläskfiléskivor, den räcker då till fler.

Tips

Getosten bestämmer förstås mycket av karaktären hos den här maten, med sin rena och mycket friska smak. Den traditionellt mest ansedda druvsorten till chèvre är utan tvekan sauvignon blanc, och vi gör inte några avsteg från den konventionen i det här fall

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!