Potatistortilla med chèvrekräm

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Ren och frisk smak från getosten framhäver den mjuka ugnsbakade potatisomeletten.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 4 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm svartpeppar
  • 750 g potatis, gärna färsk
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 dl riven ost
  • Chèvrekräm:
  • 100 g chèvre
  • 1 dl kesella
  • 3 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Vispa samman ägg, vitlök, salt och peppar. Tillsätt potatis, lök och ost och blanda om väl.
  2. Häll blandningen i en smord rund ugnsform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Platta till ytan lite.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 40-50 minuter. Täck ev. med folie mot slutet.
  4. Blanda chèvre, kesella och gräslök till en slät smet.
  5. Lyft tortillan ur formen och skär den i tårtbitar.

Servering

Servera den varm eller kall med chèvrekräm, sallad och bröd.<br> Tortillan kan också serveras till stekta kycklinglår eller fläskfiléskivor, den räcker då till fler.

Tips

Getosten bestämmer förstås mycket av karaktären hos den här maten, med sin rena och mycket friska smak. Den traditionellt mest ansedda druvsorten till chèvre är utan tvekan sauvignon blanc, och vi gör inte några avsteg från den konventionen i det här...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Klassisk lasagne

(66)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 4 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm svartpeppar
  • 750 g potatis, gärna färsk
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 dl riven ost
  • Chèvrekräm:
  • 100 g chèvre
  • 1 dl kesella
  • 3 msk klippt gräslök

Potatistortilla med chèvrekräm

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Ren och frisk smak från getosten framhäver den mjuka ugnsbakade potatisomeletten.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa samman ägg, vitlök, salt och peppar. Tillsätt potatis, lök och ost och blanda om väl.
  2. Häll blandningen i en smord rund ugnsform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Platta till ytan lite.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 40-50 minuter. Täck ev. med folie mot slutet.
  4. Blanda chèvre, kesella och gräslök till en slät smet.
  5. Lyft tortillan ur formen och skär den i tårtbitar.

Servering

Servera den varm eller kall med chèvrekräm, sallad och bröd.<br> Tortillan kan också serveras till stekta kycklinglår eller fläskfiléskivor, den räcker då till fler.

Tips

Getosten bestämmer förstås mycket av karaktären hos den här maten, med sin rena och mycket friska smak. Den traditionellt mest ansedda druvsorten till chèvre är utan tvekan sauvignon blanc, och vi gör inte några avsteg från den konventionen i det här...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Klassisk lasagne

(66)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies