Potatissoppa med renskav
  • Tid 30 min

Potatissoppa med renskav

3 (1 betyg)

Mild och inställsam rätt med knaprigt garnityr. Bjud en, bjud flera!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivade stora potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 skivad purjolökar
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 3 msk matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 2.5 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering:
  • 250 g tinat renskav eller annat viltskav
  • 1 skivad gul lök
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 dl hackad gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs potatis och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 minuter.

  2. 2

    Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav. Smaka av med lite grädde eller crème fraiche, salt och peppar.

  3. 3

    Fräs viltskav och lök i fettet och tills det är ganska hårt stekt. Garnera soppan med renskav och gräslök.

Servering

Ät gärna några skivor gott bröd med lagrad ost till.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar