
Potatissoppa med renskav
Betyg (1-5):
Mild och inställsam rätt med knaprigt garnityr. Bjud en, bjud flera!
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
- 4 skivade stora potatisar
- 1 skivad gul lök
- 1.5 skivad purjolökar
- 2 tsk smör eller margarin
- 1 liter vatten
- 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
- 3 msk matlagningsgrädde eller crème fraiche
- 1 krm peppar
- 2.5 krm salt
- Till servering:
- 250 g tinat renskav eller annat viltskav
- 1 skivad gul lök
- 2 tsk smör eller margarin
- 0.5 dl hackad gräslök
Gör så här
- Fräs potatis och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 minuter.
- Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav. Smaka av med lite grädde eller crème fraiche, salt och peppar.
- Fräs viltskav och lök i fettet och tills det är ganska hårt stekt. Garnera soppan med renskav och gräslök.
Servering
Ät gärna några skivor gott bröd med lagrad ost till.
Potatissoppa med renskav
Betyg (1-5):
Mild och inställsam rätt med knaprigt garnityr. Bjud en, bjud flera!
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Gör så här
- Fräs potatis och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 minuter.
- Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav. Smaka av med lite grädde eller crème fraiche, salt och peppar.
- Fräs viltskav och lök i fettet och tills det är ganska hårt stekt. Garnera soppan med renskav och gräslök.
Servering
Ät gärna några skivor gott bröd med lagrad ost till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!