Potatissallad med ramslök och kaprisdressing

Potatissallad med ramslök och kaprisdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Potatissallad med sparris, rödlök, avokado och ramslök som toppas med en dressing på äppelcidervinäger, kapris, senap och honung. Perfekt tillbehör på buffén. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
  • 1.5 kg delikatesspotatis
  • 2 msk majsolja
  • späda ramslökar, strimlade (el 1 dl finskuren gräslök och 0,5 riven vitlöksklyfta)
  • 250 g sparris
  • 1 liten rödlök, i tunna strimlor
  • 2 avokador, tärnade
  • 1 tsk flingsalt
  • Dressing
  • 5 msk majsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk kapris + 1 tsk kaprisspad
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 msk söt senap
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Dela potatisen och koka i saltat vatten. Låt ånga av och ringla över olja.
  2. Vänd ner ramslöken eller gräslök och vitlök. Ansa sparrisen och hyvlai tunna remsor med potatisskalare, spara ev de fina knopparna hela.
  3. Varva potatis, sparris, rödlök och avokado i en skål eller på ett fat. Smula över flingsalt.
  4. Rör ihop ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Potatissallad med ramslök och kaprisdressing
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.5 kg delikatesspotatis
  • 2 msk majsolja
  • späda ramslökar, strimlade (el 1 dl finskuren gräslök och 0,5 riven vitlöksklyfta)
  • 250 g sparris
  • 1 liten rödlök, i tunna strimlor
  • 2 avokador, tärnade
  • 1 tsk flingsalt
  • Dressing
  • 5 msk majsolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk kapris + 1 tsk kaprisspad
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 msk söt senap
  • 1 msk honung

Potatissallad med ramslök och kaprisdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Potatissallad med sparris, rödlök, avokado och ramslök som toppas med en dressing på äppelcidervinäger, kapris, senap och honung. Perfekt tillbehör på buffén. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner

Gör så här

  1. Dela potatisen och koka i saltat vatten. Låt ånga av och ringla över olja.
  2. Vänd ner ramslöken eller gräslök och vitlök. Ansa sparrisen och hyvlai tunna remsor med potatisskalare, spara ev de fina knopparna hela.
  3. Varva potatis, sparris, rödlök och avokado i en skål eller på ett fat. Smula över flingsalt.
  4. Rör ihop ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!