Potatissallad med bacon och krasse
  • Tid 30 min

Potatissallad med bacon och krasse

3.12 (8 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 750 g färskpotatis
  • 140 g bacon
  • 4 tunt skivade röda knipplökar
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 70 g vattenkrasse, eller machésallad
Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja, eller solrosolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet.

  2. 2

    Stek baconet knaprigt. Blanda vinägretten. Blanda potatis, bacon, lök, bönor och vinägrett i en skål eller bunke. Vänd till sist ner vattenkrasse eller machésallat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar