
Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt
Betyg (1-5):
Krämig rotsakssoppa toppad med kaviar och örter.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
- 300 g mjöliga potatisar
- 400 g jordärtskockor
- 1 hackad gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 8 dl vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
- 1 krm vitpeppar
- 50 g laxrom eller röd caviar
- Till garnering:
- 1 msk färska örter
Gör så här
- Skala och skär potatis och jordärtskockor i bitar. Fräs löken i fettet tills den är mjuk utan att bli brun. Tillsätt potatis- och jordärtskocksbitarna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter.
- Mixa till en slät puré med mixerstav direkt i kastrullen eller vispa kraftigt med stålvisp. Tillsätt hälften av yoghurten och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Klicka på resten av yoghurten och rommen. Garnera med örtgrönt.
Servering
Servera med grovt bröd, mjukost, sallad och tomat.
Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt
Betyg (1-5):
Krämig rotsakssoppa toppad med kaviar och örter.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Gör så här
- Skala och skär potatis och jordärtskockor i bitar. Fräs löken i fettet tills den är mjuk utan att bli brun. Tillsätt potatis- och jordärtskocksbitarna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter.
- Mixa till en slät puré med mixerstav direkt i kastrullen eller vispa kraftigt med stålvisp. Tillsätt hälften av yoghurten och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Klicka på resten av yoghurten och rommen. Garnera med örtgrönt.
Servering
Servera med grovt bröd, mjukost, sallad och tomat.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!