Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt

Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Krämig rotsakssoppa toppad med kaviar och örter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 300 g mjöliga potatisar
  • 400 g jordärtskockor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 g laxrom eller röd caviar
  • Till garnering:
  • 1 msk färska örter

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och jordärtskockor i bitar. Fräs löken i fettet tills den är mjuk utan att bli brun. Tillsätt potatis- och jordärtskocksbitarna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter.
  2. Mixa till en slät puré med mixerstav direkt i kastrullen eller vispa kraftigt med stålvisp. Tillsätt hälften av yoghurten och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka på resten av yoghurten och rommen. Garnera med örtgrönt.

Servering

Servera med grovt bröd, mjukost, sallad och tomat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g mjöliga potatisar
  • 400 g jordärtskockor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 g laxrom eller röd caviar
  • Till garnering:
  • 1 msk färska örter

Potatis- och jordärtskockssoppa med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Krämig rotsakssoppa toppad med kaviar och örter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och jordärtskockor i bitar. Fräs löken i fettet tills den är mjuk utan att bli brun. Tillsätt potatis- och jordärtskocksbitarna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter.
  2. Mixa till en slät puré med mixerstav direkt i kastrullen eller vispa kraftigt med stålvisp. Tillsätt hälften av yoghurten och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka på resten av yoghurten och rommen. Garnera med örtgrönt.

Servering

Servera med grovt bröd, mjukost, sallad och tomat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!