Polkapops
  • Tid 30 min

Polkapops

3.07 (15 betyg)

Kexklubbor doppade i vit choklad och krossade polkagrisar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 4

Ingredienser

15 stycken
  • 400 g vit choklad av finare kvalitet
  • 140 g polkagrisar, 1 påse
  • 150 g oreokex, 1 paket
  • klubbpinnar av trä med spetsig ände
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält den vita chokladen i en rostfri bunke över vattenbad. Rör försiktigt tills chokladen har smält. Se till att chokladen inte blir för varm eller att det kommer vattenånga på den, då kan den smula sig.

  2. 2

    Lägg polkagrisarna i en kökshandduk och krossa dem med en kavel. Använd alternativt en mortel.

  3. 3

    Doppa kakorna i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och strössla polkakrosset på båda sidor.

  4. 4

    Lägg polkapopsen att stelna på en bricka med bakplåtspapper. Trä sedan upp dem försiktigt på klubbpinnar eller lägg dem i fina pappersformar. Förvara i kylskåp.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Maja: Du ska doppa de färdiga kexen/kakorna.

  • Maja

    Vad ska man göra med kakorna när man lagt dem hela i den smälta chokladen? strössla på polka ja, men det står ingenstans om kexen ska smulas ihop eller vad man ska göra med dem innan man göra bollarna. Känns som ett steg är glömt i receptet?