Plommonmarmelad med skön beska

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Egen plommonmarmelad är den godaste. Smaksätt den gärna med lite citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g tärnade urkärnade röda plommon
  • 0.5 hackad citron
  • 3 dl socker
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp plommon, citron, socker och vatten i en kastrull och koka cirka 45 minuter.
  2. Häll genast upp på ren, varm burk och sätt på locket. Servera till frukostmackan! Håller minst en månad i kylskåp.

Tips

För en mildare variant; uteslut citronen

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Frizell

2015-10-05

Tusen tac för ett utmärkt recept. Har gjort marmelader innan men alla har varit för söta. Detta blev tack vare citronen en god, frisk marmelad. Dessutom rev jag ner ca. 2cm. färsk ingefära i koket. Nyttigt, å det gör ju inget.

Marcus

2015-07-18

Skulle behöva kompletteras med info för nybörjare som vill pröva koka egen marmelad för första gången, som jag. Lät det koka upp och tittade till kastrullen efter några minuter, då var det totalt bränt i botten = ingen god marmelad.

ida

2014-09-14

Snabb och enkel att göra och såå god!

Coop

2013-09-05

@Cathy Tack för att du uppmärksammade oss på det. Vi ändrar.

Cathy

2013-09-04

3 dl? Snarare 7-8 dl. I alla fall är det ungefär så mycket marmelad som står och svalnar bredvid spisen här.

Liknande recept

Spara recept

Äppel- och lingonkompott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusmarmelad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nötnjutning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 600 g tärnade urkärnade röda plommon
  • 0.5 hackad citron
  • 3 dl socker
  • 0.5 dl vatten

Plommonmarmelad med skön beska

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Egen plommonmarmelad är den godaste. Smaksätt den gärna med lite citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp plommon, citron, socker och vatten i en kastrull och koka cirka 45 minuter.
  2. Häll genast upp på ren, varm burk och sätt på locket. Servera till frukostmackan! Håller minst en månad i kylskåp.

Tips

För en mildare variant; uteslut citronen

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Frizell

2015-10-05

Tusen tac för ett utmärkt recept. Har gjort marmelader innan men alla har varit för söta. Detta blev tack vare citronen en god, frisk marmelad. Dessutom rev jag ner ca. 2cm. färsk ingefära i koket. Nyttigt, å det gör ju inget.

Marcus

2015-07-18

Skulle behöva kompletteras med info för nybörjare som vill pröva koka egen marmelad för första gången, som jag. Lät det koka upp och tittade till kastrullen efter några minuter, då var det totalt bränt i botten = ingen god marmelad.

ida

2014-09-14

Snabb och enkel att göra och såå god!

Coop

2013-09-05

@Cathy Tack för att du uppmärksammade oss på det. Vi ändrar.

Cathy

2013-09-04

3 dl? Snarare 7-8 dl. I alla fall är det ungefär så mycket marmelad som står och svalnar bredvid spisen här.

Liknande recept

Spara recept

Äppel- och lingonkompott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kalkonsmörgås med äpple och skott

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusmarmelad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Nötnjutning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)