Plommonmarmelad med skön beska

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Egen plommonmarmelad är den godaste. Smaksätt den gärna med lite citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 600 g tärnade urkärnade röda plommon
  • 0.5 hackad citron
  • 3 dl socker
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp plommon, citron, socker och vatten i en kastrull och koka cirka 45 minuter.
  2. Häll genast upp på ren, varm burk och sätt på locket. Servera till frukostmackan! Håller minst en månad i kylskåp.

Tips

För en mildare variant; uteslut citronen

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Frizell

2015-10-05

Tusen tac för ett utmärkt recept. Har gjort marmelader innan men alla har varit för söta. Detta blev tack vare citronen en god, frisk marmelad. Dessutom rev jag ner ca. 2cm. färsk ingefära i koket. Nyttigt, å det gör ju inget.

Marcus

2015-07-18

Skulle behöva kompletteras med info för nybörjare som vill pröva koka egen marmelad för första gången, som jag. Lät det koka upp och tittade till kastrullen efter några minuter, då var det totalt bränt i botten = ingen god marmelad.

ida

2014-09-14

Snabb och enkel att göra och såå god!

Britta/webbredaktionen

2013-09-05

@Cathy Tack för att du uppmärksammade oss på det. Vi ändrar.

Cathy

2013-09-04

3 dl? Snarare 7-8 dl. I alla fall är det ungefär så mycket marmelad som står och svalnar bredvid spisen här.

Liknande recept

Saffransscones med kesella

(1)

Frasvåfflor

(123)

Smoothie med mango och banan

(4)

Jordgubbssmoothie

(96)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Örtfrittata

(2)

Bananpannkakor

(33)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 600 g tärnade urkärnade röda plommon
  • 0.5 hackad citron
  • 3 dl socker
  • 0.5 dl vatten

Plommonmarmelad med skön beska

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Egen plommonmarmelad är den godaste. Smaksätt den gärna med lite citron.

Tillagningstid: 50 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp plommon, citron, socker och vatten i en kastrull och koka cirka 45 minuter.
  2. Häll genast upp på ren, varm burk och sätt på locket. Servera till frukostmackan! Håller minst en månad i kylskåp.

Tips

För en mildare variant; uteslut citronen

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Frizell

2015-10-05

Tusen tac för ett utmärkt recept. Har gjort marmelader innan men alla har varit för söta. Detta blev tack vare citronen en god, frisk marmelad. Dessutom rev jag ner ca. 2cm. färsk ingefära i koket. Nyttigt, å det gör ju inget.

Marcus

2015-07-18

Skulle behöva kompletteras med info för nybörjare som vill pröva koka egen marmelad för första gången, som jag. Lät det koka upp och tittade till kastrullen efter några minuter, då var det totalt bränt i botten = ingen god marmelad.

ida

2014-09-14

Snabb och enkel att göra och såå god!

Britta/webbredaktionen

2013-09-05

@Cathy Tack för att du uppmärksammade oss på det. Vi ändrar.

Cathy

2013-09-04

3 dl? Snarare 7-8 dl. I alla fall är det ungefär så mycket marmelad som står och svalnar bredvid spisen här.

Liknande recept

Saffransscones med kesella

(1)

Frasvåfflor

(123)

Smoothie med mango och banan

(4)

Jordgubbssmoothie

(96)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Örtfrittata

(2)

Bananpannkakor

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies