Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

Betyg (1-5):
4.62 (16 betyg)

Ljuvlig pizza med ny topping! Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 600 g pizzadeg, gärna surdeg
  • 200 g jordärtskockor
  • 2 dl crème fraiche
  • 6 skogschampinjoner, skivade
  • 3 msk kapris, avrunnen
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 125 g mozzarella, bruten i bitar
  • 150 g riven västerbottensost
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g rucola
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt. Skala jordärtskockorna och skär tunt med mandolin. Lägg eller kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.
  2. Bred crème fraichen på degen och lägg på jordärtskockor, svamp, kapris och rosmarin. Toppa med mozzarella och västerbottensost. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta ut den heta plåten och lyft över pizzan på den. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzan har fin färg, 10–15 min. Toppa med rucola, citronskal och olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia

2018-11-28

Det här var på riktigt den godaste pizzan jag någonsin gjort! Kommer aldrig att göra med tomatsås igen!!

Mia

2018-11-12

Fantastiskt gott! Blev en bubblare på julbordet som alla älskade (förutom barnen då kanske;) lyxig och uppskattad bjudmat!

Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Örtfrittata - Coop

(1)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(4)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(21)

Matmuffins med morötter och fetaost - Coop

(4)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 600 g pizzadeg, gärna surdeg
  • 200 g jordärtskockor
  • 2 dl crème fraiche
  • 6 skogschampinjoner, skivade
  • 3 msk kapris, avrunnen
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 125 g mozzarella, bruten i bitar
  • 150 g riven västerbottensost
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g rucola
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja

Pizza bianco med svamp, jordärtskockor och kapris

Betyg (1-5):
4.62 (16 betyg)

Ljuvlig pizza med ny topping! Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt. Skala jordärtskockorna och skär tunt med mandolin. Lägg eller kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.
  2. Bred crème fraichen på degen och lägg på jordärtskockor, svamp, kapris och rosmarin. Toppa med mozzarella och västerbottensost. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta ut den heta plåten och lyft över pizzan på den. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzan har fin färg, 10–15 min. Toppa med rucola, citronskal och olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia

2018-11-28

Det här var på riktigt den godaste pizzan jag någonsin gjort! Kommer aldrig att göra med tomatsås igen!!

Mia

2018-11-12

Fantastiskt gott! Blev en bubblare på julbordet som alla älskade (förutom barnen då kanske;) lyxig och uppskattad bjudmat!

Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Örtfrittata - Coop

(1)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(4)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(21)

Matmuffins med morötter och fetaost - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies