Pitabröd med olja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 pkt jäst
  • 0.5 liter vatten
  • 3 msk olja
  • 1 dl kornmjöl
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jäst i ljummet vatten. Tillsätt olja och salt. Arbeta in kornmjöl och vetemjöl. Arbeta kraftigt ihop allt till en slät deg. Jäs övertäckt i minst 40 minuter.
  2. Dela degen utan att knåda den i bitar. Rulla till bullar och kavla till tefatsstora rundlar. Kavla bara på en sida. Jäs utan bakduk i 30 minuter.
  3. Vänd bröden och lägg undersidan upp på förvärmd het plåt. Grädda bröden 3-4 minuter i 275°C värme. De ska pösa upp som bollar. Förvärm nästa plåt och grädda som ovan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Korvbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Piroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Korv med hembakade korvbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 pkt jäst
  • 0.5 liter vatten
  • 3 msk olja
  • 1 dl kornmjöl
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Pitabröd med olja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jäst i ljummet vatten. Tillsätt olja och salt. Arbeta in kornmjöl och vetemjöl. Arbeta kraftigt ihop allt till en slät deg. Jäs övertäckt i minst 40 minuter.
  2. Dela degen utan att knåda den i bitar. Rulla till bullar och kavla till tefatsstora rundlar. Kavla bara på en sida. Jäs utan bakduk i 30 minuter.
  3. Vänd bröden och lägg undersidan upp på förvärmd het plåt. Grädda bröden 3-4 minuter i 275°C värme. De ska pösa upp som bollar. Förvärm nästa plåt och grädda som ovan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Korvbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Piroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Korv med hembakade korvbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)