
Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås
Betyg (1-5):
Fyll ett gott bröd med färskpotatis, rökt sik och sallad.
Tillagningstid: 20 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g potatis
- 400 g varmrökt sik, böckling eller makrill
- 4 pitabröd
- 100 g blandad sallad
- Romsås:
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
- 0.5 dl hackad dill
- 80 g röd stenbitsrom
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Dela potatisen med en gaffel.
- Rensa eventuellt fisken från skinn och ben.
- Skär upp pitabröden till hälften. Fördela potatis, rökt fisk och sallad i bröden.
Romsås
- Blanda ingredienserna till romsåsen och servera till.
Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås
Betyg (1-5):
Fyll ett gott bröd med färskpotatis, rökt sik och sallad.
Tillagningstid: 20 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Dela potatisen med en gaffel.
- Rensa eventuellt fisken från skinn och ben.
- Skär upp pitabröden till hälften. Fördela potatis, rökt fisk och sallad i bröden.
Romsås
- Blanda ingredienserna till romsåsen och servera till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!