Pinacolada glasstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 15 min + 4 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor, färsk ananas (ca 800 g)
  • 2 lime, finrivet skal
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 dl flytande honung
  • 1 burk kokosmjölk (det tjocka i burken)
  • Till servering:
  • bitar av ananas
  • skivad lime
  • myntablad

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung. Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 tim.
  2. Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.

Tips

Dubbla gärna receptet till kalas. Tänk på att frystiden ökar då.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 stor, färsk ananas (ca 800 g)
  • 2 lime, finrivet skal
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 dl flytande honung
  • 1 burk kokosmjölk (det tjocka i burken)
  • Till servering:
  • bitar av ananas
  • skivad lime
  • myntablad

Pinacolada glasstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 15 min + 4 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung. Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 tim.
  2. Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.

Tips

Dubbla gärna receptet till kalas. Tänk på att frystiden ökar då.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)