Pepparsill med äpple och lök

Pepparsill med äpple och lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Lägg in din egen sill och smaksätt den med peppar, äpple och lök.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 rosépepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 3 filéer urvattnad inläggningssill urvattnad, 1 burk
  • 1 stor tunt skivad gul lök
  • 1 stort tunt skivat rött äpple t ex Cox orange

Gör så här

  1. Krossa alla pepparkorn grovt i en mortel.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten, peppar och lagerblad, låt sjuda under lock i cirka 5 minuter och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna.
  3. Skär sillen i små bitar och varva med lök och äpple i en väl rengjord glasburk. Slå på den kalla lagen och sätt på ett lock. 4. Låt stå i kylskåp i minst 2–3 dagar innan den ska ätas, gärna längre. Håller cirka 2 veckor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Pepparsill med äpple och lök
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 rosépepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 3 filéer urvattnad inläggningssill urvattnad, 1 burk
  • 1 stor tunt skivad gul lök
  • 1 stort tunt skivat rött äpple t ex Cox orange

Pepparsill med äpple och lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Lägg in din egen sill och smaksätt den med peppar, äpple och lök.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krossa alla pepparkorn grovt i en mortel.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten, peppar och lagerblad, låt sjuda under lock i cirka 5 minuter och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna.
  3. Skär sillen i små bitar och varva med lök och äpple i en väl rengjord glasburk. Slå på den kalla lagen och sätt på ett lock. 4. Låt stå i kylskåp i minst 2–3 dagar innan den ska ätas, gärna längre. Håller cirka 2 veckor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)