Pepparrotskött med Prima
  • Tid 2 tim

Pepparrotskött med Prima

3.9 (10 betyg)

En klassiker med Coop Prima-kött som gör rätten ännu godare.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 16

Ingredienser

7 portioner
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 2 delade morötter
  • 0.5 purjolök
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 delade gula lökar
  • 1 kg Coop Prima högrev
Sås:
  • 8 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten, salt, morötter, purjolök, peppar, lagerblad och gul lök i en rymlig gryta.

  2. 2

    Lägg i köttet, lägg på ett lock och låt småkoka tills köttet är mört, 1 ½ timme eller längre. Ta upp köttet ur grytan och sila buljongen.

Sås:

  1. 1

    Koka upp 8 deciliter buljong och grädde. Rör ihop mjöl och vatten till en slät redning. Vispa i redningen och låt såsen koka cirka 5 minuter. Rör i pepparrot och smör. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skär antingen köttet i skivor och servera såsen separat, eller skär köttet i bitar och lägg dem i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis, gärna Coop Prima Amandine delikatesspotatis.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar