Pelmeni
  • Tid 70 min

Pelmeni

4.17 (6 betyg)

  • Tillagningstid 70 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
Till pastadegen:
  • 300 g vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 3 ägg
Till fyllningen:
  • 300 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 2.5 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 peppar, efter smak
Till kokningen:
  • 2.5 liter god köttbuljong
Till serveringen:
  • 4 msk gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med pastadegen. Häll upp vetemjölet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten och slå i äggen. Salta lätt. Blanda ihop mjölet och äggen med fingertopparna. Fortsätt att arbeta degen tills den är slät och smidig. Låt stå i ca 30 minuter övertäckt med en fuktad handduk.

  2. 2

    Under tiden gör du fyllningen genom att röra färs, gul lök, vitlök, salt, peppar och buljong till en jämn, fin smet.

  3. 3

    Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i två bitar. Kavla ut degbitarna så tunt som möjligt. (Vänd degen genom att rulla upp den på kaveln. Då kan du strö ut ytterligare mjöl och kavla degen nästan genomskinlig.) Ta ut rundlar med hjälp av ett glas ca 5 cm i diameter.

  4. 4

    Lägg en klick färs på varje rundel, vik ihop till halvmånar och tryck ihop kanterna med hjälp av en gaffel.

  5. 5

    Koka upp rikligt med buljong i en stor kastrull. Lägg ner pastakuddarna och koka tills de stiger till ytan.

Servering

Servera med lite av buljongen samt en klick gräddfil.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • mihail

    Riktiga Pelmeni man gör med gris kött