Peixe ao lumbo - lumbofisk
  • Tid 45 min

Peixe ao lumbo - lumbofisk

4 (3 betyg)

Fisken blir underbart krämig av kokosmjölken. Chili, koriander och grönsaker sätter smaken och räkorna toppar verket.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g torskfilé
  • 2 finhackade gröna paprikor
  • 2 finhackade röda paprikor
  • 3 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade chili
  • 6 finhackade tomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 krm salt
  • 4 dl kokosmjölk
  • 100 g skalade räkor
Kokorsis:
  • 3 dl ris
  • 6 dl kokosmjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg alla grönsaker i en bunke, blanda ner olivoljan och salta. Flytta hälften av grönsakerna till en traktörpanna. Lägg på fiskfiléerna och täck med resten av grönsakshacket. Häll över kokosmjölken. Låt koka under lock på svag värme tills fisken är kokt och grönsakerna mjuka. Strö över räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Servera fiskgrytan med kokosris.

Kokosris

  1. 1

    Skölj riset. Värm kokosmjölken till kokpunkten och blanda i riset. Koka på svag värme tills riset är torrt, ca 20 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar