Peixe ao lumbo - lumbofisk

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fisken blir underbart krämig av kokosmjölken. Chili, koriander och grönsaker sätter smaken och räkorna toppar verket.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g torskfilé
  • 2 finhackade gröna paprikor
  • 2 finhackade röda paprikor
  • 3 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade chili
  • 6 finhackade tomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 krm salt
  • Kokorsis:
  • 3 dl ris
  • 6 dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker i en bunke, blanda ner olivoljan och salta. Flytta hälften av grönsakerna till en traktörpanna. Lägg på fiskfiléerna och täck med resten av grönsakshacket. Häll över kokosmjölken. Låt koka under lock på svag värme tills fisken är kokt och grönsakerna mjuka. Strö över räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Servera fiskgrytan med kokosris.

Kokosris

  1. Skölj riset. Värm kokosmjölken till kokpunkten och blanda i riset. Koka på svag värme tills riset är torrt, ca 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Caldeirada

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Torskrygg med räkor

Betyg
Betyg
(15)
Peixe ao lumbo - lumbofisk
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g torskfilé
  • 2 finhackade gröna paprikor
  • 2 finhackade röda paprikor
  • 3 finhackade gula lökar
  • 2 finhackade chili
  • 6 finhackade tomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 krm salt
  • Kokorsis:
  • 3 dl ris
  • 6 dl kokosmjölk

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fisken blir underbart krämig av kokosmjölken. Chili, koriander och grönsaker sätter smaken och räkorna toppar verket.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker i en bunke, blanda ner olivoljan och salta. Flytta hälften av grönsakerna till en traktörpanna. Lägg på fiskfiléerna och täck med resten av grönsakshacket. Häll över kokosmjölken. Låt koka under lock på svag värme tills fisken är kokt och grönsakerna mjuka. Strö över räkorna och låt dem bli varma utan att koka. Servera fiskgrytan med kokosris.

Kokosris

  1. Skölj riset. Värm kokosmjölken till kokpunkten och blanda i riset. Koka på svag värme tills riset är torrt, ca 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Caldeirada

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Torskrygg med räkor

Betyg
Betyg
(15)