Pastasallad med mozzarella och grillade grönsaker
Pastasallad med mozzarella och grillade grönsaker
  • Tid 30 min

Pastasallad med mozzarella och grillade grönsaker

0 (0 betyg)

Pastasallad är den perfekta sommarmaten. Grilla grönsakerna så att de fortfarande är lite krispiga och blanda sedan med kokt pasta, mozzarella och en smakrik tomatvinägrett.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g pasta t ex cavatappi
  • 250 g broccoli
  • 2 små rödlökar
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl strimlade morötter Hackad och klart
  • 1 kruka basilika, plockade blad
Tomatvinägrett:
  • 0.5 burk körsbärstomater, Mutti
  • 0.5 dl strimlad rödlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk strösocker eller honung
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten när den är klar.

  2. 2

    Skär broccolin i skivor genom stammen så det blir platta ”träd”. Dela lökarna på mitten genom skalet. Ansa sparrisen. Grilla först löken, som tar längst tid, tills den är mjuk, ca 15 min. Grilla sedan broccolin till fin färg och sist sparrisen hastigt till fin färg men fortfarande krispig.

  3. 3

    Skär broccolin i något mindre bitar och dela sparrisen i tre delar. Skala lökhalvorna, skär dem i klyftor. Vänd runt de grillade grönsakerna med pastan, mozzarellan bruten i mindre bitar, morötter och basilikablad.

Tomatvinägrett:

  1. 1

    Mixa alla ingredienserna till vinägretten och servera till salladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar