Pastasallad med basilika- och spenatpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Smakrik och somrig pastasallad med pesto på basilika och spenat. som toppas med tomater, rödlök och rädisor.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g pasta, t ex rigatoni
  • 1 dl pumpakärna
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomater på kvist, halverade
  • 125 g rädisor, i kvartar
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 50 g ärtskott
  • Basilika- och spenatpesto
  • 1 kruka basilika
  • 35 g färsk babyspenat
  • 2 dl grovriven parmesan
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 2 dl mild olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola i kallt vatten. Rosta pumpakärnorna till fin färg i torr stekpanna och blanda med saltet.
  2. Basilika- och spenatpesto: Mixa basilika, spenat, parmesan, pumpakärnor och olja till en grov pesto. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda pastan med peston. Vänd ner pumpakärnor, tomater, rädisor, lök och ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Supersnabb laxpasta

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räkpasta med chili och basilika

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spagetti med grönsaker i sås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddig köttfärsröra

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Krämig pasta med curryräkor

Betyg
Betyg
(47)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g pasta, t ex rigatoni
  • 1 dl pumpakärna
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomater på kvist, halverade
  • 125 g rädisor, i kvartar
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 50 g ärtskott
  • Basilika- och spenatpesto
  • 1 kruka basilika
  • 35 g färsk babyspenat
  • 2 dl grovriven parmesan
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 2 dl mild olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Pastasallad med basilika- och spenatpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Smakrik och somrig pastasallad med pesto på basilika och spenat. som toppas med tomater, rödlök och rädisor.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola i kallt vatten. Rosta pumpakärnorna till fin färg i torr stekpanna och blanda med saltet.
  2. Basilika- och spenatpesto: Mixa basilika, spenat, parmesan, pumpakärnor och olja till en grov pesto. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda pastan med peston. Vänd ner pumpakärnor, tomater, rädisor, lök och ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Supersnabb laxpasta

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räkpasta med chili och basilika

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spagetti med grönsaker i sås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddig köttfärsröra

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Krämig pasta med curryräkor

Betyg
Betyg
(47)