Pasta puttanesca
  • Tid 30 min

Pasta puttanesca

3.4 (5 betyg)

Pasta puttanesca är en favorit som middagsräddare, de flesta ingredienserna finns ofta hemma.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 280 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 sardeller
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar
  • piri piri, eventuellt
  • 1 dl parmesan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten till pastan. Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka sardellerna och kaprisen grovt.

  2. 2

    Hetta upp olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, sardeller och kapris tills löken blivit genomskinlig.

  3. 3

    Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i det kokande pastavattnet en kort stund. Ta upp dem och dra loss skinnet under kallt vatten. Salta pastavattnet och koka pastan.

  4. 4

    Skär tomaterna i stora bitar. Häll vinet i lökblandningen och tillsätt tomaterna. Koka minst 15 min, gärna längre. Smaka av med peppar och ev piripiri.

  5. 5

    Vänd ihop spagetti med såsen. Hyvla eller riv över parmesan. Strö över persilja och flingsalt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut sardellerna mot tio soltorkade tomater och du har fått en helt vegetarisk Puttanesca.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kjell Johansson

    Saknar hackade oliver!