Pasta puttanesca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Pasta puttanesca är en favorit som middagsräddare, de flesta ingredienserna finns ofta hemma.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 280 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 sardeller
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar
  • piri piri, eventuellt
  • 1 dl parmesan

Gör så här

  1. Koka upp vatten till pastan. Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka sardellerna och kaprisen grovt.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, sardeller och kapris tills löken blivit genomskinlig.
  3. Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i det kokande pastavattnet en kort stund. Ta upp dem och dra loss skinnet under kallt vatten. Salta pastavattnet och koka pastan.
  4. Skär tomaterna i stora bitar. Häll vinet i lökblandningen och tillsätt tomaterna. Koka minst 15 min, gärna längre. Smaka av med peppar och ev piripiri.
  5. Vänd ihop spagetti med såsen. Hyvla eller riv över parmesan. Strö över persilja och flingsalt.

Tips

Byt ut sardellerna mot tio soltorkade tomater och du har fått en helt vegetarisk Puttanesca.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell Johansson

2014-07-07

Saknar hackade oliver!

Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 280 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 sardeller
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar
  • piri piri, eventuellt
  • 1 dl parmesan

Pasta puttanesca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Pasta puttanesca är en favorit som middagsräddare, de flesta ingredienserna finns ofta hemma.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten till pastan. Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka sardellerna och kaprisen grovt.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, sardeller och kapris tills löken blivit genomskinlig.
  3. Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i det kokande pastavattnet en kort stund. Ta upp dem och dra loss skinnet under kallt vatten. Salta pastavattnet och koka pastan.
  4. Skär tomaterna i stora bitar. Häll vinet i lökblandningen och tillsätt tomaterna. Koka minst 15 min, gärna längre. Smaka av med peppar och ev piripiri.
  5. Vänd ihop spagetti med såsen. Hyvla eller riv över parmesan. Strö över persilja och flingsalt.

Tips

Byt ut sardellerna mot tio soltorkade tomater och du har fått en helt vegetarisk Puttanesca.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell Johansson

2014-07-07

Saknar hackade oliver!

Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)