Pasta med salsiccia
  • Tid 45 min

Pasta med salsiccia

4.36 (14 betyg)

Krämig, smakrik och helt underbart god. Lovar! Receptör; Paolo Roberto

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta, gärna paccheri
Pastasås
  • 350 g färsk salsicciakorv (rå)
  • 3 msk olivolja
  • 1 torkade peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl grovhackad färsk oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 170 g mascarpone
  • 2 dl färskriven pecorinoost
Till servering
  • riven pecorinoost
  • färsk basilika eller oregano
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dra av skinnet från salsiccian. Hacka till en färs. Hetta upp olja i en kastrull och fräs salsiccia och peperoncini.

  2. 2

    Fräs under omrörning utan att det får färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, fräs med någon minut till.

  3. 3

    Släng peperoncinon och häll i passerade tomater, oregano, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen småputtra ca 30 min. Släng lagerbladet.

  4. 4

    Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka någon minut mindre än enligt förpackningens anvisning.

  5. 5

    Häll den avrunna pastan i pastasåsen och rör ner mascarpone och peccorino. Servera direkt med mer pecorino och ev färska örter.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Irena

    Modifierade lite efter vad som fanns i kylskåpet ex färsk chorizo istället.. grymt gott!

  • Cecilia

    Kanongott!!!