Pasta med rökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En lyxig och superenkel pasta med kallrökt lax och en sås på fänkål, saffran, vin och grädde. Toppa med finrivet citronskal.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tagliatelle
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 förpackning saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula), till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs lök, fänkål, saffran och fänkålsfrön i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt koka kraftigt tills hälften återstår. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd runt den nykokta pastan med såsen och strimlad lax. Dra några varv med pepparkvarnen och toppa ev med rivet citronskal vid servering.

Servering

Spara och toppa pastan med fänkålsdillen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-02-21

Lite smaklös för både mig och min man. Och ändå hade vi i lite extra vin. Synd, för den såg väldigt god ut.

Liknande recept

Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(39)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g tagliatelle
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 förpackning saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula), till servering

Pasta med rökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En lyxig och superenkel pasta med kallrökt lax och en sås på fänkål, saffran, vin och grädde. Toppa med finrivet citronskal.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs lök, fänkål, saffran och fänkålsfrön i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt koka kraftigt tills hälften återstår. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd runt den nykokta pastan med såsen och strimlad lax. Dra några varv med pepparkvarnen och toppa ev med rivet citronskal vid servering.

Servering

Spara och toppa pastan med fänkålsdillen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-02-21

Lite smaklös för både mig och min man. Och ändå hade vi i lite extra vin. Synd, för den såg väldigt god ut.

Liknande recept

Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(39)