Pasta med pesto och kyckling
Pasta med pesto och kyckling
  • Tid 15 min

Pasta med pesto och kyckling

3.78 (37 betyg)

Krämig basilika pasta med stekt kyckling.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g pastahjul
  • 2 dl grädde
  • 1 dl grön pesto
  • 100 g strimlad isbergssallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek kycklingen i smör på låg värme cirka 12 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader, salta och peppra.

  2. 2

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Rör ihop grädde och pesto i en kastrull och värm upp.

  3. 3

    Vänd ner pastan i såsen och blanda ordentligt. Servera med kyckling och sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skär kycklingen i bitar och trä upp på spett, stek sedan i smör - barn brukar gilla mat på pinne.
Gör egen pesto, mixa ihop färsk basilika, parmesan, olivolja, pinjenötter och vitlök.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Dan Mantler

    Svårt att hitta något godare och enklare när de gäller pasta,,hemgjord pesto ska det vara så det så!

  • Becci

    Pasta med pesto är väl sånt an lagar när man inte kan komma på nåt bättre. Man är väl ute efter lite mer inspiration...

  • Leila Jaktlund

    Det var jätte lätt och mina barn tyckte att det var jätte gott också <3

  • Annette

    Undrar var proteinerna är???? Snabba kolhydrater och fett. Mums...eller inte? Kallas detta recept????

Visa fler