Pasta med mustig bolognese

Pasta med mustig bolognese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Bara en väldigt liten mängd kött men desto mer härlig smaksättning i denna pasta-favorit. Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g fintärnade morot eller rotselleri
  • 250 g nötfärs eller vegofärs
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk torkad oregano eller basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g pasta
  • 1 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök tills de mjuknat utan att ha fått färg. Tillsätt rotfrukterna och stek lite till.
  2. Lägg ner färsen och stek den smulig under omrörning. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra ca 20 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta solrosfröna i torr het panna under omrörning. Salta lite.
  4. Servera pastan med bolognesen och strö över de rostade solrosfröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pasta med mustig bolognese
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 250 g fintärnade morot eller rotselleri
  • 250 g nötfärs eller vegofärs
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk torkad oregano eller basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 320 g pasta
  • 1 dl solrosfrön

Pasta med mustig bolognese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Bara en väldigt liten mängd kött men desto mer härlig smaksättning i denna pasta-favorit. Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök tills de mjuknat utan att ha fått färg. Tillsätt rotfrukterna och stek lite till.
  2. Lägg ner färsen och stek den smulig under omrörning. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra ca 20 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta solrosfröna i torr het panna under omrörning. Salta lite.
  4. Servera pastan med bolognesen och strö över de rostade solrosfröna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!