Pasta med musslor och tomat
  • Tid 35 min

Pasta med musslor och tomat

0 (0 betyg)

God pastarätt med tomater, grädde och musslor.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g tagliatelle eller annan pasta
  • 1 kg frysta musslor med skal eller 250 g frysta musslor utan skal
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 400 g körsbärstomater (på burk)
  • 2.5 dl växtbaserad grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • fryst eller torkad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina musslorna och plocka ut hälften ur skalen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Stek lök och vitlök i olja så att löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt vin, tomater, grädde, timjan, salt, peppar och honung. Koka 10 min.

  3. 3

    Vänd ner musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och toppa ev med persilja.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar