Pasta med mozzarella och aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(100)

Krämig pastarätt med tomat, aubergine, basilika och smält mozzarella. Enkel att laga och med smaker som kommer att uppskattas av alla runt bordet! Recept från Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g auberginer
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomat (på burk)
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1.5 dl vatten från pastakoket
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 400 g rigatoni eller penne

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna.
  2. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.
  3. Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.
  4. Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen.
  5. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-05-20

Mycket god! Jag lade till kikärter för att få den lite matigare.

Jessica

2021-02-15

Min nya favvorätt

Heli

2020-06-29

För er som är vegetarianer så innehåller mozzarella ost löpe vilket är animaliskt, kommer från slaktade kalvar

Karin

2020-05-01

Hade inte rätt ost hemma, men tog ricotta istället. Chilisås istället för tomatpuré. Samt lite créme fraiche. Men en god rätt var det.

Susanne

2020-02-12

Tog bara en mozzarella och creme fraiche istället, gillar krämigt men inte trådigt. Skippar nog mozzarellan helt nästa gång. Fick salta på m Herbamare och rev över Parmesan, gott recept.

Nathalie

2020-01-20

Smakade väldigt gott och var lätt att laga. Även de tre tonåringarna åt med god aptit, dock la de till ketchup. Rätten kunde smakat lite mer, den kändes lite blek så jag saltade över något på min tallrik, men i övrigt smaskens!

Micho

2019-02-26

Jag saknade gul lök, men i övrigt god. Använd mycket salt och peppar ja, men var försiktig med att krydda bort grundsmakerna med paprika och cayenne skulle jag säga. Addera hellre rödvin tidigt för djupare smak. Sen är jag inte helt såld på att använda mozzarellan i såsen, den blir bökig. Ta hellre ricotta i så fall.

Helene

2018-04-10

Mer kryddor. Vi är extremt försiktiga med kryddor i Sverige men mer salt, mer svartpeppar, lite cayennepeppar, paprika och det hela blev som att äta på en restaurang i centrala Rom

Håkan

2017-12-02

Det blev mycket gott. Köpte en liten flaska med balsamvinäger som kostade mycket som kan ha gjort att det blev extra gott.

Maya

2017-09-09

Jättegott

Rebecca

2017-04-23

Gott! Mycket familjevänligt. Ska inte barn äta rekommenderas lite mer kryddor: chili, lök, persilja eller liknande.

Liknande recept

Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(175)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(121)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g auberginer
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomat (på burk)
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1.5 dl vatten från pastakoket
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 400 g rigatoni eller penne

Pasta med mozzarella och aubergine

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(100)

Krämig pastarätt med tomat, aubergine, basilika och smält mozzarella. Enkel att laga och med smaker som kommer att uppskattas av alla runt bordet! Recept från Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna.
  2. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.
  3. Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.
  4. Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen.
  5. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-05-20

Mycket god! Jag lade till kikärter för att få den lite matigare.

Jessica

2021-02-15

Min nya favvorätt

Heli

2020-06-29

För er som är vegetarianer så innehåller mozzarella ost löpe vilket är animaliskt, kommer från slaktade kalvar

Karin

2020-05-01

Hade inte rätt ost hemma, men tog ricotta istället. Chilisås istället för tomatpuré. Samt lite créme fraiche. Men en god rätt var det.

Susanne

2020-02-12

Tog bara en mozzarella och creme fraiche istället, gillar krämigt men inte trådigt. Skippar nog mozzarellan helt nästa gång. Fick salta på m Herbamare och rev över Parmesan, gott recept.

Nathalie

2020-01-20

Smakade väldigt gott och var lätt att laga. Även de tre tonåringarna åt med god aptit, dock la de till ketchup. Rätten kunde smakat lite mer, den kändes lite blek så jag saltade över något på min tallrik, men i övrigt smaskens!

Micho

2019-02-26

Jag saknade gul lök, men i övrigt god. Använd mycket salt och peppar ja, men var försiktig med att krydda bort grundsmakerna med paprika och cayenne skulle jag säga. Addera hellre rödvin tidigt för djupare smak. Sen är jag inte helt såld på att använda mozzarellan i såsen, den blir bökig. Ta hellre ricotta i så fall.

Helene

2018-04-10

Mer kryddor. Vi är extremt försiktiga med kryddor i Sverige men mer salt, mer svartpeppar, lite cayennepeppar, paprika och det hela blev som att äta på en restaurang i centrala Rom

Håkan

2017-12-02

Det blev mycket gott. Köpte en liten flaska med balsamvinäger som kostade mycket som kan ha gjort att det blev extra gott.

Maya

2017-09-09

Jättegott

Rebecca

2017-04-23

Gott! Mycket familjevänligt. Ska inte barn äta rekommenderas lite mer kryddor: chili, lök, persilja eller liknande.

Liknande recept

Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(175)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(121)