Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

3.2 (5 betyg)

Krämig och len pastasås med morötter och crème fraiche.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta penne
  • 800 g morötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche
Krunchiga kikärtor
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 20 g bladpersilja, finhackad
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och dela morötterna på längden. Vänd runt med olja, vitlök, cayennepeppar och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills de börjar ta färg, ca 10 min. Mixa morötterna med crème fraiche till en slät pure.

Krunchiga kikärtor:

  1. 1

    Hetta upp sesamolja i en stekpanna och stek kikärterna till fin färg. Tillsätt vitlök och solroskärnor och stek lite till. Ta pannan från värmen och vänd runt med persilja och salt.

  2. 2

    Blanda pastan med pastasåsen och servera toppad med kikärterna.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar