Pasta med medelhavsbönor
  • Tid 35 min

Pasta med medelhavsbönor

3.25 (4 betyg)

Vem längtar inte till Medelhavet? Kan ni inte åka dit just nu kan ni alltid laga mat som är inspirerad av länderna runt omkring. Låt stora vita bönor puttra med rödlök, paprika, tomater, vitlök och kapris. Toppa med parmesan och rucola och servera med nykokt pasta. Smaka, blunda och dröm er bort till värmen!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g pasta, t ex gemelli
  • 1 msk olivolja
  • 2 rödlök, i klyftor
  • 2 paprikor, tärnade
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • parmesan, till servering
  • basilika eller rucola, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan al dente. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och paprika mjuka utan att de får färg. Tillsätt bönor, hela tomater, kapris, vitlök, mer olja och salt. Låt småputtra ca 15 min under lock. Rör om någon gång under tiden.

  2. 2

    Vänd ihop pastan med bönröran. Servera med riven parmesan och basilika eller rucola.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar