Pasta med gorgonzola, valnötter och stekta päron
  • Tid 20 min

Pasta med gorgonzola, valnötter och stekta päron

3.71 (14 betyg)

Lättlagad pastarätt med gorgonzola, nötter, päron och grädde.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g spagetti
  • 200 g gorgonzola
  • 2 dl grädde
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 3 klyftade päron
  • svartpeppar från kvarn
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Värm ost och grädde i en kastrull så att osten smälter. Rosta nötterna i en torr het panna ca 2 min. Skaka panna hela tiden, nötterna bränns lätt. Hetta upp smör, olja och honung i en stekpanna. Stek päronklyftorna runt om på hög värme 2 – 3 min.

  2. 2

    Vänd ihop pastan med ostsåsen. Toppa med nötter och päron. Vrid över svartpeppar vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Komplettera med en näve ruccola och balsamicosirup.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    supergott, underbart

  • Imse

    Mums, sött,salt och syrligt! Smakerna gifter sig verkligen!

  • Sussie

    Första maträtten vi hittat recept till på Coops sida och som vi INTE gillat. Skum kombination av smaker!