Pasta med fläskfilé

Pasta med fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Pasta och fläskfilé med en underbar balsamicosky på balsamvinäger, honung och vitlök. Med sin syrlighet och sötma passar den perfekt i denna italieninspirerade fläskfilépasta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 2 tsk olja
  • svartpeppar
  • salt
  • Balsamicosky:
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Tillbehör:
  • 350 g tagliatelle
  • 200 g kokta sockerärtor
  • 80 g rucola
  • 1 dl oliver
  • 1 dl grovriven parmesanost

Gör så här

  1. Skär bort eventuella senor på filén. Bryn den runt om i olja i en stekpanna. Salt och peppra. Lägg den i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills filén har en innertemperatur på 68º, ca 15 minuter. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp.
  2. Vispa ur stekpannan med vinäger, olja, honung och vitlök. Häll över köttet. Servera med pasta och sockerärtor.Strö över rucola, oliver och ost vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2020-08-03

Det saknas tomater bland ingredienserna. Vilken typ av tomater och hur mycket?

Pasta med fläskfilé
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fläskfilé
  • 2 tsk olja
  • svartpeppar
  • salt
  • Balsamicosky:
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Tillbehör:
  • 350 g tagliatelle
  • 200 g kokta sockerärtor
  • 80 g rucola
  • 1 dl oliver
  • 1 dl grovriven parmesanost

Pasta med fläskfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Pasta och fläskfilé med en underbar balsamicosky på balsamvinäger, honung och vitlök. Med sin syrlighet och sötma passar den perfekt i denna italieninspirerade fläskfilépasta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Skär bort eventuella senor på filén. Bryn den runt om i olja i en stekpanna. Salt och peppra. Lägg den i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills filén har en innertemperatur på 68º, ca 15 minuter. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp.
  2. Vispa ur stekpannan med vinäger, olja, honung och vitlök. Häll över köttet. Servera med pasta och sockerärtor.Strö över rucola, oliver och ost vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2020-08-03

Det saknas tomater bland ingredienserna. Vilken typ av tomater och hur mycket?