Pasta med bacon och tomat
  • Tid 20 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Pasta med bacon och tomat

3.89 (63 betyg)

Lättlagad pastarätt med knaprig bacon, grädde och tomat.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Änglamark pasta penne
  • 150 g Änglamark bacon, strimlad
  • 1 Änglamark gul lök, hackad
  • 2 Änglamark vitlöksklyftor, pressad
  • 500 g Änglamark krossade tomater
  • 1.5 dl Änglamark grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 50 g Änglamark parmesanost, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen

  2. 2

    Strimla baconet och stek det knaprigt i en rymlig stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Torka inte ur stekpannan. Stek lök och vitlök några min utan att de får färg. Tillsätt bacon, krossade tomater, grädde, salt och peppar. Koka upp och låt puttra ca 5 min.

  3. 3

    Vänd ihop den nykokta pastan med tomatsåsen och toppa med riven parmesanost.

Sätt ett betyg

12 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ronnie

    Mycket bra! Enkelt och riktigt uppskattat av barnen, super!

  • Michel

    "Gott? Det här var nå't helt annat! Ny nivå! En delikatess! Det här måste du laga fler gånger!" var kommentarer från världens mest kräsna barn. Härligt att slippa höra "Bläh, vad är det här för äckligt!" Ekologisk bacon lyfte det hela.

  • simon

    Det är bacon och grädde.. inget speciellt och definitivt inte 4½ stjärna, men helt ok om du har idetorka

  • Eva

    Med två paket bacon, lite mer grädde och en skvätt ketchup (Heinz) blev det lite rundare smak och det blev jättegott! Helt ok som matlåda att värma i micron.

Visa fler