Pasta med aubergine och paprika
  • Tid 40 min

Pasta med aubergine och paprika

3.62 (8 betyg)

”Färgrik, härlig rätt från byarna runt Neapel.” Receptör; Paolo Roberto

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g linguine
Pastasås
  • 1 liten aubergine
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 torkad peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 50 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär auberginen i små bitar. Fördela på en lutande skärbräda och strö över saltet. Låt stå 20–30 min, så att den bittra saften dras ut. Torka av auberginen lätt med hushållspapper.

  2. 2

    Rosta valnötterna i en torr panna till fin färg och lägg åt sidan. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Hetta upp olja i en stor stekpanna.

  3. 3

    Lägg i paprika, lök, vitlök och peperocino. Fräs tills löken är mjuk utan att ha fått färg. Salta och peppra. Häll över på ett fat och släng peperocinon.

  4. 4

    Hetta upp olja i samma panna och fräs auberginen under omrörning ca 4 min. Lägg pastan i vattnet och koka någon minut mindre än vad som står på förpackningen (al dente).

  5. 5

    Vänd ihop alla grönsaker i stekpannan och häll på vinet. Låt sjuda ca 5 min. Lägg ner den avrunna pastan i såsen och vänd runt med nötter och rucola. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar