Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)
  • Tid 1 tim

Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)

3.18 (22 betyg)

Paradrätten från Sicilien innehåller massor av grönt och får gästerna att sjunga.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 1 aubergine
  • 1 kg solmogna tomater
  • 500 g passerade tomater
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • 2 msk + 2 msk olivolja
  • 320 g linguine
  • salt
Till servering:
  • 250 g ricotta
  • 3 dl grovriven parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär auberginen i tunna skivor och lägg dem på en lutande skärbräda, strö över ca ½ tsk salt och låt dem rinna av, ca 30 min. Krama sedan försiktigt ur den beska vätskan.

  2. 2

    Skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en stor kastrull och koka ca 15 min. Mixa slätt och tillsätt de passerade tomaterna.

  3. 3

    Lägg i vitlöksklyftorna, ½ tsk salt och basilika. Koka såsen på medelvärme tills den reducerats med en tredjedel, 20–30 min. Ta upp vitlöksklyftorna och kasta dem. Rör i 2 msk olivolja och smaka av med salt.

  4. 4

    Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka och har fin stekyta. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. 5

    Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av och häll sedan ner pastan i kastrullen med tomatsås. Blanda ordentligt.Servera pastan toppad med aubergine, ricotta och parmesanost.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar