Påskpaté med lax och musslor
  • Tid 285 min
  • Ugn 150º

Påskpaté med lax och musslor

0 (0 betyg)

Frestande paté med romsås som passar bra som entérätt eller till buffén.

  • Tillagningstid 285 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

8 portioner
  • 400 g lax, skinn- och benfri
  • 1 fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 225 g musslor på burk
Garnering:
  • 4 msk lax, löj- eller stenbitsrom (eller efter smak)
  • 4 msk hackad röd lök (eller efter smak)
Romsås:
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g rom (löjrom eller stenbitsrom)
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk hackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150º. Häll vatten i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen. Smöra en avlång form. Smöra ett smörpappar och lägg i botten av formen. Ansa fänkålen och kör den i en matberedare tills den är finfördelad. Skär laxen i mindre bitar och tillsätt den medan maskinen går.

  2. 2

    Tillsätt ägg, grädde, salt och kryddor. Blanda till en slät massa. Häll halva mängden smet i formen, fördela musslorna på och häll över resten av smeten. Ställ formen i vattenbadet och grädda ca 1 timme och 15 minuter. Låt stå kallt ca 4 timmar innan servering. Blanda samman alla ingredienser till såsen och låt stå kallt ca 1 timme.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar