Påskpaté med lax och musslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Frestande paté med romsås som passar bra som entérätt eller till buffén.

Tillagningstid: 4 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lax, skinn- och benfri
  • 1 fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 225 g musslor på burk
  • 1.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 4 msk lax, löj- eller stenbitsrom (eller efter smak)
  • 4 msk hackad röd lök (eller efter smak)
  • Romsås:
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g rom (löjrom eller stenbitsrom)
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk hackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150º. Häll vatten i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen. Smöra en avlång form. Smöra ett smörpappar och lägg i botten av formen. Ansa fänkålen och kör den i en matberedare tills den är finfördelad. Skär laxen i mindre bitar och tillsätt den medan maskinen går.
  2. Tillsätt ägg, grädde, salt och kryddor. Blanda till en slät massa. Häll halva mängden smet i formen, fördela musslorna på och häll över resten av smeten. Ställ formen i vattenbadet och grädda ca 1 timme och 15 minuter. Låt stå kallt ca 4 timmar innan servering. Blanda samman alla ingredienser till såsen och låt stå kallt ca 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g lax, skinn- och benfri
  • 1 fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 225 g musslor på burk
  • 1.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 4 msk lax, löj- eller stenbitsrom (eller efter smak)
  • 4 msk hackad röd lök (eller efter smak)
  • Romsås:
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g rom (löjrom eller stenbitsrom)
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk hackad dill

Påskpaté med lax och musslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Frestande paté med romsås som passar bra som entérätt eller till buffén.

Tillagningstid: 4 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150º. Häll vatten i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen. Smöra en avlång form. Smöra ett smörpappar och lägg i botten av formen. Ansa fänkålen och kör den i en matberedare tills den är finfördelad. Skär laxen i mindre bitar och tillsätt den medan maskinen går.
  2. Tillsätt ägg, grädde, salt och kryddor. Blanda till en slät massa. Häll halva mängden smet i formen, fördela musslorna på och häll över resten av smeten. Ställ formen i vattenbadet och grädda ca 1 timme och 15 minuter. Låt stå kallt ca 4 timmar innan servering. Blanda samman alla ingredienser till såsen och låt stå kallt ca 1 timme.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)