Påskäggsbröd

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Ett gott och dekorativt bröd till påskmaten.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 msk socker
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl special eller lite mer vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • 1 msk sesamfrö eller vallmofrö
  • 10 värmeljushållare
  • 10 kokta ägg, gärna målade
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en deg. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på bakbänk. Rulla ut till en längd och dela den i lika stora bitar. Rulla ut varje bit till längder, ca 40 cm långa. Sno dem dubbla och forma kransar. Lägg dem på plåtar med bakpapper.
  3. Om man sätter en tom värmeljushållare i mitten av kransen och fyller den med ris så får man ett hål som kan användas som äggkopp. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Pensla med ägg och strö över sesam- eller vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinipaj

(23)

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola

(29)

Blomkålsplättar

(4)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Omelett med tomatsalsa

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 msk socker
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl special eller lite mer vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • 1 msk sesamfrö eller vallmofrö
  • 10 värmeljushållare
  • 10 kokta ägg, gärna målade
  • 1 tsk salt

Påskäggsbröd

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Ett gott och dekorativt bröd till påskmaten.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en deg. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på bakbänk. Rulla ut till en längd och dela den i lika stora bitar. Rulla ut varje bit till längder, ca 40 cm långa. Sno dem dubbla och forma kransar. Lägg dem på plåtar med bakpapper.
  3. Om man sätter en tom värmeljushållare i mitten av kransen och fyller den med ris så får man ett hål som kan användas som äggkopp. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Pensla med ägg och strö över sesam- eller vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinipaj

(23)

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola

(29)

Blomkålsplättar

(4)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Omelett med tomatsalsa

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies