Påskäggsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (8 betyg)

Ett gott och dekorativt bröd till påskmaten.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 msk socker
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl special eller lite mer vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • 1 msk sesamfrö eller vallmofrö
  • 10 värmeljushållare
  • 10 kokta ägg, gärna målade
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en deg. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på bakbänk. Rulla ut till en längd och dela den i lika stora bitar. Rulla ut varje bit till längder, ca 40 cm långa. Sno dem dubbla och forma kransar. Lägg dem på plåtar med bakpapper.
  3. Om man sätter en tom värmeljushållare i mitten av kransen och fyller den med ris så får man ett hål som kan användas som äggkopp. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Pensla med ägg och strö över sesam- eller vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatisfrittata med paprika

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Cheesy eggs – ostiga ägg

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kantarellomelett

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pitabröd med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 msk socker
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl special eller lite mer vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • 1 msk sesamfrö eller vallmofrö
  • 10 värmeljushållare
  • 10 kokta ägg, gärna målade
  • 1 tsk salt

Påskäggsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (8 betyg)

Ett gott och dekorativt bröd till påskmaten.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en deg. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt på bakbänk. Rulla ut till en längd och dela den i lika stora bitar. Rulla ut varje bit till längder, ca 40 cm långa. Sno dem dubbla och forma kransar. Lägg dem på plåtar med bakpapper.
  3. Om man sätter en tom värmeljushållare i mitten av kransen och fyller den med ris så får man ett hål som kan användas som äggkopp. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Pensla med ägg och strö över sesam- eller vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatisfrittata med paprika

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Cheesy eggs – ostiga ägg

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kantarellomelett

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pitabröd med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(0)