Pitabröd med pumpakärnor
  • Tid 20 min + 30 minuter
  • Ugn 250º

Pitabröd med pumpakärnor

0 (0 betyg)

Pitabrödet blir extra gott när det toppas med pumpakärnor.

  • Tillagningstid 20 min + 30 minuter
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

16 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 50 g pumpakärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jäst och vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk cirka 1 timme.

  2. 2

    Ställ in en plåt i ugnen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar.

  3. 3

    Kavla ut varje del till 10-12 cm rundlar. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över pumpakärnorna. Jäs minst 30 min på bakplåtspapper. Flytta över bakplåtspapperet med brödet till den heta plåten. Sätt in en långpanna med vatten längst ner i ugnen och grädda brödet 5-7 min.

  4. 4

    Låt svalan på galler utan bakduk.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bröden går utmärkt att frysa!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar