Päron i konjakslag med mintchokladsås

Päron i konjakslag med mintchokladsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl koncentrerad päronsaft
  • 1 liter vatten
  • 1 kanelstång
  • 0.5 st vaniljstång
  • 2 dl råsocker
  • 1 skalad färsk rödbeta (för färgen)
  • 1 dl konjak
  • 4 päron
  • 1 krm natriumbensoat
  • Mintchokladsås:
  • 0.5 dl mjölk
  • 100 g chokladpralin med mintsmak
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Koka saft, vatten, kanel , eventuell vaniljstång, rödbeta och socker i en kastrull, i cirka 5 minuter. Lägg i päron och sjud dem på mycket svag värme under lock, 25-40 minuter.
  2. Hur länge de ska koka beror på storlek, mognadsgrad och sort. Päronen ska bli helt mjuka, men bör inte koka sönder. Låt päronen svalna i lagen. Häll på konjak. De kan lagas ett par dagar i förväg. Om de ska konserveras måste 1 krm natriumbensoat per liter lag tillsättas.

Mintchokladsås

  1. Värm mjölken i en kastrull. Smält chokladen i mjölken.

Servering

Servera päronen med mintchokladsås och lättvispad grädde.

Tips

Du kan använda allt från After Eight till chokladkakor med mintsmak istället för just praliner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Moa

2019-10-16

De här päronen är bland det godaste jag vet och blir alltid väldigt uppskattade. Jag konserverar och njuter flera månader.

Liknande recept

Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Päron i konjakslag med mintchokladsås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 5 dl koncentrerad päronsaft
  • 1 liter vatten
  • 1 kanelstång
  • 0.5 st vaniljstång
  • 2 dl råsocker
  • 1 skalad färsk rödbeta (för färgen)
  • 1 dl konjak
  • 4 päron
  • 1 krm natriumbensoat
  • Mintchokladsås:
  • 0.5 dl mjölk
  • 100 g chokladpralin med mintsmak
  • 2 dl vispgrädde

Päron i konjakslag med mintchokladsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Koka saft, vatten, kanel , eventuell vaniljstång, rödbeta och socker i en kastrull, i cirka 5 minuter. Lägg i päron och sjud dem på mycket svag värme under lock, 25-40 minuter.
  2. Hur länge de ska koka beror på storlek, mognadsgrad och sort. Päronen ska bli helt mjuka, men bör inte koka sönder. Låt päronen svalna i lagen. Häll på konjak. De kan lagas ett par dagar i förväg. Om de ska konserveras måste 1 krm natriumbensoat per liter lag tillsättas.

Mintchokladsås

  1. Värm mjölken i en kastrull. Smält chokladen i mjölken.

Servering

Servera päronen med mintchokladsås och lättvispad grädde.

Tips

Du kan använda allt från After Eight till chokladkakor med mintsmak istället för just praliner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Moa

2019-10-16

De här päronen är bland det godaste jag vet och blir alltid väldigt uppskattade. Jag konserverar och njuter flera månader.

Liknande recept

Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)