Parmakyckling med rostade grönsaker och salsa verde
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Parmakyckling med rostade grönsaker och salsa verde

5 (3 betyg)

Kyckling serverad med pumpa, bönor och tomater. Till det en sås med sälta som fått sin smak från ansjovis och kapris.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Sås:
  • 6 sardeller eller ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1.5 dl finhackad persilja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olja, gärna olivolja
  • 1 krm salt, efter smak
Parmakyckling och rostade grönsaker:
  • 500 g små potatisar
  • 400 g pumpa
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kruka färsk salvia
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 msk olivolja
  • 200 g gröna bönor
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 röd lök
  • 0.5 dl oliver
  • 0.5 citron, pressad saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med såsen. Hacka sardeller eller ansjovis och kapris och lägg i en skål. Blanda i persiljan. Pressa över citronsaft och skalad vitlök. Tillsätt oljan. Krydda med nymalen peppar, vänta med saltet. Låt såsen stå och dra, smaka av om salt behövs.

  2. 2

    Tvätta potatisen men låt skalet sitta kvar. Skär pumpan i bitar. Salta och peppra kycklingfiléerna, lägg på salviablad och vira om parmaskinkan. Fäst med tandpetare. Lägg potatis, pumpa och kyckling i en långpanna. Ringla över olivoljan och sätt in i 200° varm ugn i 15 minuter.

  3. 3

    Förväll bönorna under tiden ca 3 minuter. Spola dem kalla. Skär löken i klyftor. Lägg bönor, tomater, lök och oliver i långpanna. Pressa citronsaften över. Salta och peppra på grönsakerna och sätt in i ugn ytterligare 10 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar