Parfait med bär

Parfait med bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Parfait med choklad och dulce de leche, krossad karamell och marinerade bär. Smaken från blåbär och hallon gör sig fint till glassen och den söta karamellen.

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i frysen
6 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (397g)
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Marinerade bär:
  • 225 g frysta blåbär
  • 225 g frysta hallon
  • 1.5 dl sött marsalavin eller annat sött dessertvin
  • Karamell:
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Häll dulche de leche i en skål och rör ner den smälta chokladen och salt. Vänd ner grädden försiktigt. Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i minst 4 tim.
  2. Vänd runt bären med marsalavin och låt dra ca 15 min.
  3. Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Krossa karamellen när den har stelnat. Strö krossad karamell och ev lite flingsalt över parfaiten vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Parfait med bär
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 burk karamelliserad mjölk, dulce de leche (397g)
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Marinerade bär:
  • 225 g frysta blåbär
  • 225 g frysta hallon
  • 1.5 dl sött marsalavin eller annat sött dessertvin
  • Karamell:
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk vatten

Parfait med bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Parfait med choklad och dulce de leche, krossad karamell och marinerade bär. Smaken från blåbär och hallon gör sig fint till glassen och den söta karamellen.

Tillagningstid: 30 min + ca 4 tim i frysen
6 portioner

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Häll dulche de leche i en skål och rör ner den smälta chokladen och salt. Vänd ner grädden försiktigt. Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i minst 4 tim.
  2. Vänd runt bären med marsalavin och låt dra ca 15 min.
  3. Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Krossa karamellen när den har stelnat. Strö krossad karamell och ev lite flingsalt över parfaiten vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!