Paprikasås

Paprikasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kryddig paprikasås med smak av chili, vitlök och paprika.

Tillagningstid: 20 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 paprika, röda
  • 2 st röda chili
  • 3 st vitlöksklyftor, med skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.75 tsk paprikapulver, rökt

Gör så här

  1. Grilla paprika, chili och vitlök tills de är mjuka. Det gör inget om skalet svartnar.
  2. Dra bort skalet från paprikan och vitlöken. Dela chilin i mitten. (Ta bort kärnorna för en mild sås eller ta med kärnorna för en het sås.) Skrapa loss chilifrukten ur dess skal med en sked och lägg i en bunke med paprikan och vitlöken.
  3. Mixa till en slät sås. Tillsätt olja, ev. paprikapulver och smaka av med salt.

Tips

Exempelvis som sås till bulgur, couscous eller korv. Håller 1 vecka i kyl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tomatsallad med brynt salviasmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Medelhavsmatjes

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Färskpotatissallad med brynt smör

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Aubergineröra med fetaost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Paprikasås
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 paprika, röda
  • 2 st röda chili
  • 3 st vitlöksklyftor, med skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.75 tsk paprikapulver, rökt

Paprikasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Kryddig paprikasås med smak av chili, vitlök och paprika.

Tillagningstid: 20 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla paprika, chili och vitlök tills de är mjuka. Det gör inget om skalet svartnar.
  2. Dra bort skalet från paprikan och vitlöken. Dela chilin i mitten. (Ta bort kärnorna för en mild sås eller ta med kärnorna för en het sås.) Skrapa loss chilifrukten ur dess skal med en sked och lägg i en bunke med paprikan och vitlöken.
  3. Mixa till en slät sås. Tillsätt olja, ev. paprikapulver och smaka av med salt.

Tips

Exempelvis som sås till bulgur, couscous eller korv. Håller 1 vecka i kyl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tomatsallad med brynt salviasmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Medelhavsmatjes

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Färskpotatissallad med brynt smör

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Aubergineröra med fetaost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)