Pannkakor med havregryn

Pannkakor med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Matiga pannkakor med havregryn, perfekt att servera med goda tillbehör som rödbetor och getost, eller skinka och Keso.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör, till stekning
  • Tillbehör
  • 500 g färska rödbetor
  • 100 g getost
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 100 g smörgåsskinka, strimlad
  • 1 smörgåskrasse
  • 250 g cottage cheese

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Vispa mjöl, havregryn och hälften av mjölken slätt.
  2. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. Låt stå 5 min. Stek tunna pannkakor i smör till fin färg.
  3. Spola rödbetorna i kallt vatten, gnid loss skalet och skär i bitar. Blanda med getost och timjan.
  4. Ställ fram pannkakorna, rödbetor, skinka, Keso och smörgåskrasse och låt var och en toppa sina pannkakor med det de vill.
Pannkakor med havregryn
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör, till stekning
  • Tillbehör
  • 500 g färska rödbetor
  • 100 g getost
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 100 g smörgåsskinka, strimlad
  • 1 smörgåskrasse
  • 250 g cottage cheese

Pannkakor med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Matiga pannkakor med havregryn, perfekt att servera med goda tillbehör som rödbetor och getost, eller skinka och Keso.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Vispa mjöl, havregryn och hälften av mjölken slätt.
  2. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. Låt stå 5 min. Stek tunna pannkakor i smör till fin färg.
  3. Spola rödbetorna i kallt vatten, gnid loss skalet och skär i bitar. Blanda med getost och timjan.
  4. Ställ fram pannkakorna, rödbetor, skinka, Keso och smörgåskrasse och låt var och en toppa sina pannkakor med det de vill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!