Pannkakor med hallonfyllning

Pannkakor med hallonfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tunna hemgjorda pannkakor med fyllning av hallon, apelsin och Keso. Ett nytt favoritrecept!

Tillagningstid: 25 min
  • Pannkakssmet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Hallonfyllning:
  • 200 g frysta/färska hallon
  • 500 g naturell cottage cheese
  • finrivet skal av 0,5 apelsin (endast det orangea)
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i enbunke. Tillsätt hälften avmjölken och vispa till en jämnsmet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Hetta upp stekpannan med smör i. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat är det dags att vända på pannkakan ochgrädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun.
  3. Tina hallonen. Mosa hälften och blanda med keso och finrivet apelsinskal. Smaka av med florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Servera med resterande hallon och pudra över lite florsocker.

Tips

Byt 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för extra fibrer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Pannkakor med hallonfyllning
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Pannkakssmet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Hallonfyllning:
  • 200 g frysta/färska hallon
  • 500 g naturell cottage cheese
  • finrivet skal av 0,5 apelsin (endast det orangea)
  • florsocker

Pannkakor med hallonfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tunna hemgjorda pannkakor med fyllning av hallon, apelsin och Keso. Ett nytt favoritrecept!

Tillagningstid: 25 min

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i enbunke. Tillsätt hälften avmjölken och vispa till en jämnsmet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Hetta upp stekpannan med smör i. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat är det dags att vända på pannkakan ochgrädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun.
  3. Tina hallonen. Mosa hälften och blanda med keso och finrivet apelsinskal. Smaka av med florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Servera med resterande hallon och pudra över lite florsocker.

Tips

Byt 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för extra fibrer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!