Ett ultimat pannkaksknyte med exotiska frukter, lönnsirap och vaniljsås.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Pannkakor:
3 dlvetemjöl
6 dlmjölk
3 ägg
2 msksmör eller margarin
0.5 tsksalt
Fyllning:
1 litertärnad, skalad frukt, t ex banan, kiwi, ananas, mango, papaya
2 dlvaniljsås eller vaniljkesella
0.5 dlkokos
1 msklönnsirap eller flytande honung
Gör så här
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och avsluta med att vispa ner äggen.
Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid stekningen.
Hetta upp en lagg eller stekpanna och grädda pannkakorna.
Gör i ordning frukten och vaniljsåsen. Rosta kokosflingorna lätt i en het stekpanna utan fett.
Lägg frukt på ena halvan av pannkakorna, skeda på vaniljsås eller kesella och vik ihop. Ringla lönnsirap eller honung över och strö på kokosflingor.
Servering
Här blir det frukterna som bestämmer karaktären, naturligtvis med viss hjälp av de rostade kokosflingorna. För bästa möjliga kombination krävs då ett sött vin som ändå har fräschör och som dessutom i sig självt är så fruktigt att det inte bleknar bort bredvid frukten.
1 litertärnad, skalad frukt, t ex banan, kiwi, ananas, mango, papaya
2 dlvaniljsås eller vaniljkesella
0.5 dlkokos
1 msklönnsirap eller flytande honung
Pannkakor med frukt och kokos
Betyg (1-5):
(4)
Ett ultimat pannkaksknyte med exotiska frukter, lönnsirap och vaniljsås.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och avsluta med att vispa ner äggen.
Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid stekningen.
Hetta upp en lagg eller stekpanna och grädda pannkakorna.
Gör i ordning frukten och vaniljsåsen. Rosta kokosflingorna lätt i en het stekpanna utan fett.
Lägg frukt på ena halvan av pannkakorna, skeda på vaniljsås eller kesella och vik ihop. Ringla lönnsirap eller honung över och strö på kokosflingor.
Servering
Här blir det frukterna som bestämmer karaktären, naturligtvis med viss hjälp av de rostade kokosflingorna. För bästa möjliga kombination krävs då ett sött vin som ändå har fräschör och som dessutom i sig självt är så fruktigt att det inte bleknar bort bredvid frukten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
andrea
2012-06-16
jätte gott;)