Pannkakor med frukt och kokos

Pannkakor med frukt och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett ultimat pannkaksknyte med exotiska frukter, lönnsirap och vaniljsås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannkakor:
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 liter tärnad, skalad frukt, t ex banan, kiwi, ananas, mango, papaya
  • 2 dl vaniljsås eller vaniljkesella
  • 0.5 dl kokos
  • 1 msk lönnsirap eller flytande honung

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och avsluta med att vispa ner äggen.
  2. Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid stekningen.
  3. Hetta upp en lagg eller stekpanna och grädda pannkakorna.
  4. Gör i ordning frukten och vaniljsåsen. Rosta kokosflingorna lätt i en het stekpanna utan fett.
  5. Lägg frukt på ena halvan av pannkakorna, skeda på vaniljsås eller kesella och vik ihop. Ringla lönnsirap eller honung över och strö på kokosflingor.

Servering

Här blir det frukterna som bestämmer karaktären, naturligtvis med viss hjälp av de rostade kokosflingorna. För bästa möjliga kombination krävs då ett sött vin som ändå har fräschör och som dessutom i sig självt är så fruktigt att det inte bleknar bort bredvid frukten.
Pannkakor med frukt och kokos
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Pannkakor:
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 liter tärnad, skalad frukt, t ex banan, kiwi, ananas, mango, papaya
  • 2 dl vaniljsås eller vaniljkesella
  • 0.5 dl kokos
  • 1 msk lönnsirap eller flytande honung

Pannkakor med frukt och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ett ultimat pannkaksknyte med exotiska frukter, lönnsirap och vaniljsås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och avsluta med att vispa ner äggen.
  2. Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid stekningen.
  3. Hetta upp en lagg eller stekpanna och grädda pannkakorna.
  4. Gör i ordning frukten och vaniljsåsen. Rosta kokosflingorna lätt i en het stekpanna utan fett.
  5. Lägg frukt på ena halvan av pannkakorna, skeda på vaniljsås eller kesella och vik ihop. Ringla lönnsirap eller honung över och strö på kokosflingor.

Servering

Här blir det frukterna som bestämmer karaktären, naturligtvis med viss hjälp av de rostade kokosflingorna. För bästa möjliga kombination krävs då ett sött vin som ändå har fräschör och som dessutom i sig självt är så fruktigt att det inte bleknar bort bredvid frukten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



andrea

2012-06-16

jätte gott;)